Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Ascultarea față de o mamă credincioasă

„Dacă veți voi și veți asculta, veți mânca bunătățile țării; dar dacă nu veți voi și vă veți răzvrăti, veți fi mâncați de sabie, căci gura DOMNULUI a vorbit.”

Isaia 1:19-20 VBT

„Lipsa respectului față de sfatul unor părinți evlavioși este unul dintre semnele importante ale acestui veac degenerat. În țara noastră sunt multe vieți care se află în întuneric și sunt nefericite datorită unui pas făcut în întuneric. Printr-un singur act de neascultare, mulți tineri și-au distrus întreaga viață și au zdrobit de durere inima unei mame iubitoare. Dumnezeu nu te va considera nevinovat dacă urmezi un asemenea drum în viață. Disprețuind sfatul unei mame temătoare de Dumnezeu, care și-ar da bucuros viața pentru copiii ei, calci porunca a cincea. Tu nu realizezi încotro te conduc pașii tăi.

Insist din nou pentru ceea ce se cuvine mamei, iubirii unei mame. Nu poate fi o mai nedemnă lipsă de recunoștință decât aceea care însoțește păcatul neascultării de o mamă creștină. În zilele copilăriei tale neajutorate, ea a vegheat asupra ta; rugăciunile și lacrimile ei sunt martore înaintea cerului pentru modul plin de iubire în care te-a crescut. Ea a muncit din greu și a făcut planuri pentru copiii ei, a gândit, s-a rugat și a practicat renunțarea de sine. În decursul întregii tale vieți, inima ei a fost neliniștită și plină de zel pentru binele tău. Și, cu toate acestea, acum îți urmezi propriul tău drum; urmezi propria ta voință oarbă și încăpățânată, fără să ții seama de secerișul amar pe care îl vei strânge și de tristețea pe care o vei aduce asupra ei.” (Mărturii, vol. 5, p. 125).

„Neascultarea a închis ușa pentru o mai mare cunoaștere ce ar putea fi obținută din Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă oamenii ar fi fost ascultători, ei ar fi înțeles planul conducerii lui Dumnezeu. Cerul și-ar fi deschis cămările harului și ale slavei pentru a fi explorate.” (Sfaturi pentru părinți, educatori și elevi, p. 440).

Apel: Cu câtă dragoste, atunci când era pe cruce, Hristos i-a vorbit mamei Sale, încredințând-o în grija iubitoare a lui Ioan. Cu aceeași gingășie El privește asupra fiecărei mame credincioase care își înalță inima către Dumnezeu, rugându-se pentru copiii ei. Nu este tristețe mai mare pentru o mamă, decât neascultarea, care știe că aduce nenorocirea. Indiferent dacă ești un copil rătăcitor sau nu, adu-ți aminte de sacrificiile mamei, de îndemnurile, rugăciunile și lacrimile ei și întoarce-te la Domnul!

Meditează: Care sunt gândurile și sentimentele care te încearcă atunci când te gândești la mama sau tatăl tău? Îți poți aminti sfaturile lor pline de dragoste? Care sunt aspectele pentru care poți să le fi recunoscător atât lor, cât și lui Dumnezeu?

Aplică: Subiectul de astăzi este unul sensibil și dacă a atins o coardă a inimii tale este pentru că Dumnezeu a intenționat ca „prin cele mai profunde și gingașe legături omenești pe care inimile noastre le pot cunoaște” (Calea către Hristos, p. 10) să-ți transmită ceva din marea sa dragoste pentru tine. Te îndemn să fii recunoscător lui Dumnezeu pentru părinții tăi. Dacă încă mai poți să te bucuri de ei, arată-le cât de mult îi prețuiești, printr-o îmbrățișare, un apel sau un mesaj. Cinstea pe care le-o arăți le va aduce multă bucurie.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!