Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Cel ce rămâne în dragoste, rămâne în Dumnezeu

1 februarie

Și noi am ajuns să cunoaștem și am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu față de noi. Dumnezeu este dragoste; și cel ce rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu în el.

1 Ioan 4:16

Toată iubirea părintească ce a venit din generație în generație prin canalul inimilor omenești, toate izvoarele gingășiei care s-au deschis în sufletele oamenilor, nu sunt decât un mic pârâiaș față de oceanul fără margini, atunci când acestea sunt comparate cu iubirea infinită și inepuizabilă a lui Dumnezeu. Limba nu o poate exprima; penița nu o poate înfățișa. Poți medita asupra ei în fiecare zi a vieții tale; poți cerceta Scripturile cu sârguință pentru a o înțelege; poți solicita fiecare putere și capacitate pe care Dumnezeu ți-a dat-o, în efortul de a înțelege dragostea și compasiunea Tatălui ceresc; și cu toate acestea încă mai există o infinitate înainte. Poți studia această dragoste veacuri la rând; cu toate acestea, nu poți înțelege niciodată pe deplin lungimea și lățimea, adâncimea și înălțimea iubirii lui Dumnezeu prin faptul că L-a dat pe Fiul Lui să moară pentru lume. Veșnicia însăși nu o poate dezvălui niciodată pe deplin. Totuși, pe măsură ce studiem Biblia și medităm la viața lui Hristos și la planul răscumpărării, aceste mari teme se vor deschide înțelegerii noastre din ce în ce mai mult (…).

Este studiul constant al lui Satana să țină mințile oamenilor ocupate cu acele lucruri care îi vor împiedica să obțină cunoașterea lui Dumnezeu (…). Fiul Celui Prea Înalt are putere să ducă lupta pentru noi; iar prin „Acela care ne-a iubit”, putem fi „mai mult decât biruitori”. (Mărturii pentru comunitate, vol. 5, p. 740)

Apel: Astăzi te încurajez să-ți asumi un angajament profund. Să fii cel care rămâne în dragoste și să cauți în mod activ prezența lui Dumnezeu în fiecare aspect al vieții tale. Fie ca iubirea ta să reflecte iubirea divină, iar loialitatea ta față de ceilalți să devină o oglindă a credinței tale în Cel de Sus.

Meditează: Cum te simți inspirat de afirmația că „Toată iubirea părintească ce a venit din generație în generație prin canalul inimilor omenești, toate izvoarele gingășiei care s-au deschis în sufletele oamenilor, nu sunt decât un mic pârâiaș față de oceanul fără margini” al iubirii lui Dumnezeu? Cum poți să integrezi această perspectivă în relațiile tale cu ceilalți și în modul în care îți trăiești viața de zi cu zi?

Aplică: Astăzi exprimă-ți iubirea față de cineva printr-un gest concret. Fie că este vorba de un act de bunătate, de o vorbă încurajatoare sau de o slujire practică, bucură-te de oportunitatea de a aduce lumina iubirii lui Dumnezeu în viața celor din jur. Reflectează apoi asupra modului în care această experiență te apropie mai mult de inima lui Dumnezeu.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!