Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Crescând în cunoașterea lui Dumnezeu

„Pentru ca astfel să umblați într-un chip vrednic de Domnul, plăcuți Lui în totul, rodind tot felul de fapte bune și crescând în cunoașterea lui Dumnezeu.”

Coloseni 1:10 VBT

„Cel ce caută, prin eforturi stăruitoare, să ducă mai departe mărețul plan al Domnului de înălțare a naturii umane, acela folosește cel mai bine darurile primite. Perseverați în lucrarea pe care ați început-o, până când veți câștiga victorie după victorie. Educați-vă pe voi înșivă în vederea unui scop. Aveți în vedere cele mai înalte standarde, pe care le puteți realiza din ce în ce mai bine, reflectând astfel slava lui Dumnezeu.” (Solii către tineret, p. 48).

„Nu vă lăsați copleșiți de cantitatea mare de muncă pe care trebuie să o faceți în timpul vieții, pentru că nu vi se cere să o faceți toată odată. Lăsați ca fiecare putere a ființei voastre să-și facă lucrul de fiecare zi, îmbunătățiți fiecare oportunitate prețioasă, apreciați ajutorul pe care Dumnezeu vi-l dă și avansați pe scara progresului treaptă cu treaptă. Amintiți-vă că trebuie să trăiți doar câte o zi, că Dumnezeu v-a dat o zi, iar rapoartele cerești vor arăta cum i-ați valorificat privilegiile și oportunitățile. Fie ca să îmbunătățiți fiecare zi pe care Dumnezeu v-a dat-o, astfel încât la sfârșit să-L puteți auzi pe Stăpân spunând: «Bine, rob bun și credincios.» (Solii către tineret, p. 46).

„Nimic nu este în aparență mai neajutorat, și totuși în realitate mai de nebiruit, ca sufletul care-și simte nimicnicia și se sprijină în totul pe meritele Mântuitorului. Mai curând ar trimite Dumnezeu toți îngerii din cer, pentru a da ajutor unuia ca acesta, decât să îngăduie ca el să fie înfrânt.” ( Mărturii, vol. 7, p. 17).

„Amintește-ți că, în viața ta, religia nu trebuie să aibă doar o influență printre celelalte; ea trebuie să aibă o influență care să le domine pe toate celelalte. Fii perfect cumpătat. Rezistă oricărei ispite. Nu face nicio concesie vicleanului vrăjmaș. Nu asculta sugestiile pe care el le pune în gura bărbaților și femeilor. Ai o biruință de câștigat. Trebuie să obții noblețea caracterului.” (Sfaturi pentru părinți, educatori și elevi, p. 489).

Apel: În călătoria ta spirituală nu ești singur, ci ai un sprijin care îți poate oferi atât încurajare, cât și sfătuire și putere ca să te poți dezvolta în cunoașterea lui Dumnezeu. Atunci când urmărești binele și clădirea caracterului creștin printr-o dedicare constantă și prin urmărirea standardelor înalte ale credinței pot apărea momente de descurajare, dar Dumnezeu este gata să intervină la fiecare pas. Amintește-ți că progresul vine treptat, pas cu pas, printr-o strânsă legătură cu Hristos.

Meditează: Ce înseamnă pentru tine să umbli într-un chip vrednic de Domnul și cum te poți asigura că faci asta zilnic? Cum influențează cunoașterea lui Dumnezeu modul în care îți desfășori activitățile zilnice și chiar relațiile cu cei din jur?

Aplică: Un principiu deosebit de important pe care îl poți învăța și aplica în viața ta este: „Trăiește câte o zi!” Pentru a fi cu adevărat eficient, organizează-ți planul de activități împreună cu Dumnezeu, stabilind prioritățile în funcție de importanță și urgență. Nu te lăsa copleșit de volumul mare de muncă, ci caută mai degrabă următoarele lucruri: „Fă tot binele pe care-l poți, cu toate mijloacele cu care poți, în toate felurile în care poți, în toate locurile în care poți, în toate momentele în care poți, la toți oamenii la care poți, atâta timp cât poți.” (John Wesley).

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!