Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Cuvântul lui Dumnezeu va locui în mine

„Cuvântul lui Hristos să locuiască abundent în voi, în toată înțelepciunea, învățându-vă și avertizându-vă unii pe alții cu psalmi și imnuri și cântări spirituale, cântând Domnului cu har în inimile voastre.”

Coloseni 3:16 BTF

„Credința în Isus va crește pe măsură ce ajungi să-L cunoști pe Mântuitorul, stăruind asupra vieții Sale nepătate și a iubirii Sale infinite. Nu-L poți dezonora mai mult pe Dumnezeu decât să pretinzi că ești discipolul Său, în timp ce păstrezi distanța față de El și nu te lași susținut și hrănit de Duhul Său Sfânt.

Când crești în har, îți place să participi la întâlniri religioase și vei da mărturie, cu bucurie, în fața bisericii, despre dragostea lui Hristos. Dumnezeu, prin harul Său, poate face un tânăr să fie prevăzător și poate da copiilor cunoștință și experiență. Ei pot crește în har zilnic. N-ar trebui să-ți măsori credința prin sentimente.

Examinează-ți îndeaproape inima și starea sentimentelor tale față de Dumnezeu. Întreabă-te: Am consacrat astăzi momente prețioase căutând să-mi satisfac propria plăcere, propria distracție? Sau i-am făcut pe alții fericiți? I-am ajutat pe cei cu care vin în contact să se apropie mai mult de Dumnezeu și să aprecieze lucrurile veșnice? Mi-am adus religia acasă, în cămin, iar acolo am manifestat harul lui Hristos în cuvintele și în comportamentul meu? Prin ascultarea mea plină de respect, mi-am onorat părinții, și astfel am păzit porunca a cincea? Mi-am îndeplinit cu bucurie micile îndatoriri zilnice, îndeplinindu-le cu conștiinciozitate, făcând tot ceea ce pot pentru a ușura poverile altora? Mi-am ferit buzele de rău și limba de a vorbi înșelătorii? L-am onorat pe Hristos, Răscumpărătorul meu, care și-a dat prețioasa Sa viață pentru ca viața veșnică să fie la îndemâna mea?” (Solii către tineret, p. 122).

Apel: Lasă Cuvântul lui Hristos să locuiască din belșug în inima ta, ghidându-ți gândurile, acțiunile și cuvintele. Fii conștient de influența pe care o ai asupra celor din jurul tău și străduiește-te să răspândești iubirea și harul lui Dumnezeu în fiecare moment. Nu te mulțumi cu o relație superficială cu Dumnezeu, ci caută o comuniune profundă și constantă cu El, hrănindu-ți sufletul cu Cuvântul Său și rugăciunea zilnică. Încrede-te în puterea Duhului Sfânt pentru a te transforma și a te ghida în fiecare aspect al vieții tale.

Meditează la întrebările de mai sus și răspunde cu sinceritate încercând să-ți faci o analiză cât mai obiectivă. Evaluează-ți inima și întreabă-te dacă acțiunile tale aduc slavă lui Dumnezeu și dacă îi ajută pe cei din jurul tău să-L cunoască mai bine.

Aplică: Versetul de astăzi recomandă o metodă practică și eficientă pentru a face Cuvântul lui Hristos să locuiască din abundență în inima ta, și anume prin imnuri și cântări duhovnicești. Atunci când timpul îți permite și mintea nu este concentrată la alte activități, încarcă-ți sufletul ascultând o muzică care să te înalțe și să te apropie mai mult de Domnul. Îți recomand melodiile din Colecția „Cântă Biblia”. În felul acesta vei memora Scriptura mult mai ușor. De asemenea folosește ocaziile pe care le ai (acasă, cu colegii sau prietenii, sau la biserică) pentru a da mărturie de dragostea lui Hristos din inima ta.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!