Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Dacă-l vei chema, Dumnezeu va răspunde

„Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi și-l voi proslăvi.”

Psalmii 91:15 VDDC

„Noi toți dorim răspunsuri imediate și directe la rugăciunile noastre și suntem ispitiți să ne descurajăm când răspunsul întârzie sau sosește într-o formă neașteptată. Însă Dumnezeu este prea înțelept și bun ca să răspundă întotdeauna la rugăciunile noastre exact când și cum dorim noi. El va face mai mult și mai bine pentru noi decât să ne împlinească toate dorințele. Și pentru că ne putem încrede în înțelepciunea și iubirea Sa, nu ar trebui să-I cerem să fie de acord cu voința noastră, ci să căutăm să pătrundem și să împlinim scopul Său. Dorințele și interesele noastre ar trebui să se piardă în voința Sa. Aceste experiențe care ne pun la probă credința sunt spre binele nostru. Prin ele se descoperă dacă credința noastră este adevărată și sinceră, sprijinindu-se numai pe Cuvântul lui Dumnezeu, sau dacă, depinzând de împrejurări, este nesigură și schimbătoare. Credința este întărită prin exercițiu. Trebuie să lăsăm răbdarea să-și facă lucrarea sa desăvârșită, amintindu-ne că există făgăduințe prețioase în Scripturi pentru aceia care Îl așteaptă pe Domnul.” (Divina vindecare, p. 230).

„Dumnezeu este prea înțelept pentru a greși și prea bun pentru a reține vreun lucru bun de la sfinții Săi care merg pe o cale dreaptă. Omul greșește și, deși cererile sale sunt înălțate dintr-o inimă sinceră, el nu cere întotdeauna lucrurile care sunt bune pentru el sau care vor aduce slavă lui Dumnezeu. Când este așa, Tatăl nostru cel înțelept și bun ne ascultă cererile și ne va răspunde, uneori imediat; însă El ne dă lucrurile care sunt cel mai mult spre binele nostru și spre slava Sa. Dumnezeu ne dă binecuvântări; dacă am putea observa planul Său, noi am vedea limpede că El știe ce este cel mai bine pentru noi și că rugăciunile noastre sunt ascultate.” (Mărturii, vol. 1, p. 120).

Apel: Nu te descuraja dacă răspunsurile la rugăciunile tale întârzie sau nu sosesc așa cum te aștepți. Dumnezeu știe ce este cel mai bine pentru tine și îți va răspunde la timpul potrivit. Încrede-te în înțelepciunea și bunătatea Sa, știind că El va face mai mult și mai bine pentru tine decât ai putea cere sau gândi. El îți va fi alături în strâmtorare, te va izbăvi și te va proslăvi. În toate momentele vieții tale, cheamă-L și ai încredere că El îți va răspunde.

Meditează: Cum reacționezi atunci când răspunsurile la rugăciunile tale întârzie sau nu sosesc așa cum te aștepți? Ai încredere că Dumnezeu știe ce este cel mai bine pentru tine, chiar dacă răspunsurile Sale diferă de dorințele tale inițiale? Cum poți să îți întărești credința și să rămâi răbdător în așteptarea răspunsurilor de la Dumnezeu?

Aplică: Învață să practici răbdarea și să îți îmbogățești viața spirituală prin rugăciune constantă și studiu biblic, rămânând încrezător în timpul de așteptare. Încrederea în planul divin te va ajuta să îmbrățișezi convingerea că Dumnezeu știe ce este cel mai bine pentru tine, reamintindu-ți zilnic promisiunile Sale și meditând asupra lor. Caută să-ți aliniez dorințele cu voința lui Dumnezeu, rugându-te nu doar pentru împlinirea dorințelor tale, ci și pentru înțelegerea și împlinirea scopului Său în viața ta, acceptând că El va răspunde în modul și la timpul potrivit.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!