Categories: Sănătate Tags:

Doctorul 1: Aerul curat și proaspăt

Și DOMNUL Dumnezeu l-a format pe om din țărâna pământului și i-a suflat în nări suflare de viață; și omul a devenit astfel un suflet viu.

Geneza 2:7

Aerul, cu oxigenul său care dă viață, este o necesitate absolută. În medie, primim o rezervă proaspătă la fiecare 4 sau 5 secunde. Putem rămâne fără apă câteva zile, iar fără hrană câteva săptămâni. Dar avem nevoie de o rezervă constantă de aer. Fără el vom muri în doar câteva minute.

Fiecare celulă din corpul nostru are nevoie de oxigen. În fiecare zi, 2.000 de galoane de sânge sunt expuse la aerul pe care îl respirăm în plămâni. Aerul proaspăt, în special aerul de afară ne furnizează ioni negativi valoroși pentru a ne întări sistemul imunitar și pentru a rezista în fața bolilor. Lipsa de aer proaspăt, traiul în interior, ferestrele închise, crește riscul de febră, răceală și boli pulmonare.

Beneficiile aerului proaspăt nu se opresc aici. De asemenea, ne revigorează gândirea, ne împrospătează organismul, îmbunătățește apetitul și favorizează un somn bun pe timp de noapte. Așadar, deschideți ferestrele, aerisiți-vă casa cel puțin o dată pe săptămână, cultivați o mulțime de plante de casă pentru a vă genera propria rezervă de oxigen interior!

De asemenea, putem respira aerul cerului în meditație, în rugăciune și în citirea Cuvântului lui Dumnezeu. „În darul fără egal al Fiului Său, Dumnezeu a înconjurat lumea întreagă cu o atmosferă de har, tot așa de reală ca și aerul care înconjoară globul pământesc. Toți aceia care aleg să respire această atmosferă dătătoare de viață vor trăi și vor crește până la statura de bărbați și femei în Hristos Isus.” (Calea către Hristos, p. 68)