Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Dragostea lui Dumnezeu asigură nevoile zilnice

Ochii tuturor privesc cu speranță spre Tine și Tu le dai hrana la vreme.  Îți deschizi mâna și saturi după dorință tot ce are viață.

Psalmii 145:15-16

Prin darul lui Hristos, noi primim fiecare binecuvântare. Prin acest Dar ajunge la noi, zi de zi, nesecatul torent al bunătății lui Iehova. Fiecare floare, cu coloritul ei delicat și parfumul dulce, este dată spre bucuria noastră prin acest singur Dar. Soarele și luna au fost făcute de El; nu există stea, ce înfrumusețează cerurile, pe care să n-o fi făcut El. Nu există vreun aliment pe mesele noastre, de care să nu Se fi îngrijit El pentru întreținerea noastră. Inscripția lui Hristos este pe orice lucru. Totul este oferit omului prin negrăitul unic Dar, singurul Fiu născut al lui Dumnezeu. El a fost țintuit pe cruce pentru ca toate aceste îmbelșugări să se poată revărsa asupra operei mâinii lui Dumnezeu (Mărturii, vol. 8, p. 287).

„Dumnezeu este iubire” este scris pe fiecare boboc de floare ce stă să se deschidă, pe fiecare fir de iarbă ce se ridică. Păsărelele încântătoare care fac să răsune aerul cu trilurile lor înveselitoare, florile atât de delicat colorate care în desăvârșirea lor își răspândesc parfumul, copacii falnici ai pădurii cu bogatul lor frunziș de un verde viu: toate mărturisesc despre grija părintească și iubitoare a Dumnezeului nostru și despre dorința Sa de a face fericiți pe copiii Săi. (…)

Dumnezeu a legat inimile noastre de El prin nenumărate dovezi ale iubirii Sale din ceruri și de pe pământ. El a căutat să ni Se descopere prin lucrurile din natură și prin cele mai profunde și gingașe legături omenești pe care inimile noastre le pot cunoaște. Totuși, toate acestea nu oglindesc decât imperfect iubirea Sa (Calea către Hristos, p. 10).

Apel: În fața minunatelor adevăruri din Psalmii 145:15-16, suntem chemați să ne îndreptăm privirea plină de speranță către Dumnezeu, care, prin iubirea Sa nemărginită, ne hrănește la vreme atât fizic, cât și spiritual. Cu fiecare binecuvântare primim un dar al iubirii divine, iar acest dar ajunge la noi prin singurul Fiu născut al lui Dumnezeu, Hristos, care a fost țintuit pe cruce pentru a ne oferi îmbelșugările Sale. Astăzi, răspunde la această iubire cu recunoștință și deschidere de inimă primind nu doar binecuvântările vremelnice, ci mai ales Darul de mare preț, pe Isus.

Meditează: Cum poți recunoaște și aprecia darurile zilnice pe care Dumnezeu ți le oferă prin iubirea Sa? Suntem adesea bucuroși pentru lucrurile pe care le primim, dar uităm să-l apreciem pe Dătător. Cum te pot încuraja aceste daruri să cultivi o relație mai profundă cu El, să apreciezi caracterul Său și să împărtășești generozitatea și iubirea Lui cu ceilalți?

Aplică: În această zi, alege o activitate din natură care să te aducă mai aproape de Creator. Fie că este vorba despre o plimbare în parc sau contemplarea florilor, lasă-ți inima să simtă prezența iubitoare a lui Dumnezeu în lucrările Sale. Exprimă-ți recunoștința pentru bunătatea Lui scriind o listă cu nenumăratele Sale binecuvântări și manifestă-ți adorarea apreciind caracteristicile Dătătorului. Împărtășește gândurile și recunoștința într-o scurtă rugăciune sau jurnal spiritual. Alege să oferi binecuvântarea mai departe printr-un gest de generozitate față de cei din jur.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!