Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Dragostea lui Dumnezeu nu trece cu vederea vinovăția

„Își ține dragostea față de mii de oameni, iartă fărădelegea, nedreptatea și păcatul, și nu trece cu vederea vinovăția (…).”

Exodul 34:7 VBT

„Curând se va petrece o schimbare bruscă în procedeele lui Dumnezeu. Lumea, în imoralitatea ei, este afectată de dezastre – inundații, furtuni, incendii, cutremure de pământ, foamete, războaie și vărsări de sânge. „DOMNUL este încet la mânie și mare în putere; și nu lasă nepedepsit pe cel rău. DOMNUL Își are calea Lui în vârtej și în furtună, iar norii sunt praful picioarelor Lui.” (Naum 1:3). O, de ar putea înțelege oamenii răbdarea și îndelunga răbdare a lui Dumnezeu! El Își înfrânează propriile atribute. Puterea Sa nelimitată se află sub controlul Atotputerniciei. O, dacă ar putea înțelege oamenii că Dumnezeu refuză să fie obosit din cauza imoralității lumii și că încă mai oferă speranța iertării chiar și acelora care nu o merită nicidecum! Însă îngăduința Lui nu va continua la nesfârșit. Cine este pregătit pentru schimbarea bruscă ce va avea loc în felul lui Dumnezeu de a-i trata pe păcătoși? Cine va fi pregătit să scape de pedeapsa care va cădea cu siguranță asupra călcătorilor de lege?

Noi nu avem la îndemână un mileniu temporal în care să realizăm lucrarea de avertizare a lumii. Este nevoie de transformarea sufletului. Cea mai eficientă inteligență poate fi dobândită numai în școala lui Hristos.” (Fundamentele educației creștine, p. 357)

„Dumnezeu le-a dat oamenilor o declarație cu privire la caracterul Său și la metoda Sa de a trata păcatul. (…) Puterea și autoritatea guvernării divine vor fi folosite pentru a doborî răzvrătirea; totuși toate manifestările dreptății care răsplătește vor fi în armonie desăvârșită cu caracterul lui Dumnezeu care este o ființă miloasă, îndelung răbdătoare și plină de bunătate.” (Tragedia Veacurilor, p. 541).

Apel: Glasul lui Dumnezeu răsună în acest ultim ceas al istoriei pământului: „Astăzi, dacă auzi glasul Meu, nu-ți împietri inima!” Înțelepciunea înseamnă să recunoști semnele timpului și să acționezi în consecință. Acum este timpul să vi la Dumnezeu și să renunți la tot ceea ce te împiedică să te apropii de El. Nu uita că nu poți să-l obosești pe Hristos cu povara păcatului tău, căci El a purtat-o deja la cruce pentru tine. El te iartă nu pentru că meriți, ci pentru că este bun și îndelung răbdător.

Meditează: În acest moment de reflecție, gândește-te la consecințele deciziilor tale și la modul în care amânarea poate întârzia progresul spiritual, chiar mântuirea. Schimbarea caracterului nu începe cu pași mari, ci cu un pas mic: alegerea. „Dumnezeu ne-a dat puterea de a alege; este a noastră pentru a o exercita. Noi nu ne putem schimba inimile, nu ne putem controla gândurile, pornirile, sentimentele. Nu ne putem face pe noi înșine curați, potriviți pentru slujirea lui Dumnezeu. Dar putem alege să-I slujim lui Dumnezeu, Îi putem da voința noastră; atunci va lucra în noi voința și înfăptuirea după bunul Său plac.” (Divina vindecare, p. 176).

Aplică: Astăzi, ia decizia hotărâtă să-ți încredințezi întreaga viață lui Dumnezeu. Fie că este vorba despre greutățile tale, păcatele tale, temerile, slăbiciunile sau neliniștile tale, oferă-le Lui în sinceritate și umilință. Prin dăruirea voinței tale, îți deschizi inima către El și primești în schimb pacea divină, care depășește orice înțelegere omenească.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!