Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Dumnezeu aude rugăciunea celui descurajat

„În pornirea mea nechibzuită, ziceam: «Sunt izgonit dinaintea Ta», dar Tu ai auzit glasul rugăciunilor mele când am strigat spre Tine.”

Psalmii 31:22 VDDC

„Nu te descuraja pentru că îți simți inima tare. Fiecare obstacol și fiecare dușman interior nu fac decât să crească nevoia ta de Hristos. El a venit să-ți ia inima de piatră și să-ți dea una de carne. Privește la El pentru puterea specială de a-ți birui greșelile caracteristice. Când ești asaltat de ispite, rezistă cu fermitate ispitelor răului, spunând sufletului tău: «Cum aș putea să-L dezonorez pe Salvatorul meu? M-am predat lui Hristos, nu pot să fac lucrările lui Satana.» Plângi în fața scumpului Mântuitor, pentru ca El să te ajute să sacrifici fiecare idol și să îndepărtezi de la tine orice păcat îndrăgit. Lasă ochii credinței să-L vadă pe Isus stând înaintea tronului Tatălui, arătând palmele Sale rănite și pledând pentru tine. Crede că puterea vine la tine prin prețiosul tău Mântuitor.” (Solii către tineret, p. 112).

„Prima neglijare a rugăciunii și a studiului Bibliei face ca a doua să vină mai ușor. O primă rezistență la insistența Duhului o atrage pe următoarea. Astfel, inima este împietrită și conștiința veștejită.

Pe de altă parte, fiecare rezistență la ispită o face pe următoarea mai ușoară. Fiecare negare de sine o face mai ușoară pe următoarea. Fiecare victorie câștigată pregătește terenul pentru o victorie proaspătă. Fiecare rezistență la ispită, fiecare negare de sine, fiecare triumf asupra păcatului este o sămânță sădită pentru viața veșnică. Fiecare acțiune neegoistă dă o putere nouă spiritualității noastre. Nimeni nu poate încerca să fie aidoma lui Hristos fără să crească și să devină mai nobil și mai sincer.” (Solii către tineret, p. 96).

Apel: „Cu brațele întinse și pregătite, El așteaptă să-l întâmpine pe fiul risipitor. Mergi la El și spune-I despre greșelile și eșecurile tale. Roagă-L să te îmbărbăteze pentru o nouă încercare. El nu te va dezamăgi niciodată, niciodată nu va profita de încrederea ta. Încercarea va veni peste tine. Astfel Dumnezeu cizelează asprimea și duritatea caracterului tău. Nu murmura. Vei face încercarea și mai grea prin murmurare. Onorează-L pe Domnul, supunându-te cu voioșie. Îndură cu răbdare tensiunea.” (Solii către tineret, p. 97).

Meditează: Când te simți descurajat și izgonit, ce anume te ajută să îți aduci aminte că Dumnezeu aude rugăciunile tale? Cum poți să-ți amintești mai des de imaginea lui Isus stând înaintea tronului Tatălui și pledând pentru tine? Ce pași poți face pentru a rezista mai ferm ispitelor și a-ți întări relația cu Hristos?

Aplică: Atunci când ești căzut este cel mai oportun moment pentru ca Hristos să intervină așa cum numai El poate să o facă. El te va ridica, te va ierta, te va vindeca și va sufla peste tine putere pentru a te transforma într-un giuvaier strălucitor al caracterului Său. Însă El vrea să te șlefuiască și să te facă învingător asupra păcatelor din viața ta și de aceea ai nevoie să fii un veghetor. Evită situațiile și locurile care știi că îți pot slăbi voința și caută să fii înconjurat de persoane care îți susțin credința și valorile. Studiază regulat Biblia pentru a-ți adânci înțelegerea și pentru a-ți reaminti promisiunile și îndrumările lui Dumnezeu. Când simți că ești tentat, imediat întoarce-ți gândurile către Hristos și amintește-ți de sacrificiul Său pentru tine. Astfel, conștiința ta va fi mereu trează și ațintită asupra Domnului Isus.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!