Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Dumnezeu își va arăta favoarea

„El se va ruga lui Dumnezeu, iar El îi va arăta favoare, iar el îi va vedea fața cu bucurie; căci El va reda omului dreptatea sa.”

Iov 33:26 BTF

„Niciun strigăt al vreunui suflet aflat în nevoie, chiar fără să fie rostit prin cuvinte, nu va fi desconsiderat. Aceia care vor consimți să intre într-o relație de legământ cu Dumnezeul cerului nu sunt lăsați sub puterea lui Satana sau în slăbiciunile firii lor.” (Hristos Lumina lumii, p. 258).

„Sunt puțini aceia care apreciază în mod corect și îmbunătățesc prețiosul privilegiu al rugăciunii. Noi trebuie să mergem la Domnul Isus și să-I spunem toate nevoile noastre. Noi trebuie să-I prezentăm micile noastre griji și nedumeriri, ca și marile noastre necazuri. Orice probleme s-ar ivi, care ne-ar tulbura sau ne-ar întrista, să venim cu ele la Domnul, în rugăciune. Când simțim că avem nevoie de prezența lui Hristos la fiecare pas, atunci Satana va avea puține ocazii să vină cu ispitele lui. Efortul său studiat este acela de a ne ține departe de cel mai bun și cel mai înțelegător prieten al nostru. N-ar trebui să avem alt confident, decât pe Isus. Noi putem să împărtășim cu El, în siguranță, tot ce avem în inimile noastre.” (Mărturii, vol. 5, p. 200).

„Orice rugăciune sinceră este auzită în cer. Poate că nu este exprimată curgător; dar, dacă inima este în ea, ruga se va înălța spre Sanctuarul în care slujește Isus și El o va înfățișa Tatălui fără nici un cuvânt stângaci, bâlbâit, ci înfrumusețată și plăcută prin parfumul propriei desăvârșiri.” (Hristos Lumina lumii, p. 667).

„Dacă l-am crede pe Domnul pe cuvânt, ce binecuvântări am avea. O, dacă ar fi rugăciuni mai fierbinți, mai eficiente! Hristos va fi ajutorul tuturor acelora care-l caută cu credință.” (Mărturii, vol. 5, p. 202).

Apel: Dumnezeu își va arăta întotdeauna favoarea față de cei care îl caută cu sinceritate și credință. Nu lăsa niciodată grijile și necazurile să te despartă de El, ci dimpotrivă fă-ți timp să te rogi și să-i împărtășești toate nevoile tale, indiferent cât de mici sau mari ar fi. Atunci când ai încredere în El vei vedea cum El va răspunde rugăciunilor tale, oferindu-ți pace și bucurie. Vino înaintea Lui cu o inimă deschisă și sinceră, și lasă-L să fie prietenul tău de nădejde.

Meditează: Îl consideri pe Isus cel mai bun prieten al tău? Care sunt lucrurile pe care obișnuiești să i le spui în rugăciune? În ce feluri poți să-ți îmbunătățești viața de rugăciune pentru a experimenta mai profund prezența și puterea lui Dumnezeu?

Aplică: O relație cu Hristos, fără viață, poate fi adesea rezultatul unei rugăciuni superficiale, a lipsei de încredere în puterea rugăciunii sau a unei vieți de rugăciune sporadice. Pentru a schimba această mentalitate și a revitaliza relația ta cu Hristos aplică următoarele sfaturi: În loc să te rogi doar formal, deschide-ți inima în fața lui Dumnezeu. Spune-i tot ce simți, atât bucuriile, cât și grijile tale. Începe fiecare rugăciune cu recunoștință și laudă pentru ceea ce El a făcut deja în viața ta. Adaugă într-o listă personală cereri pentru binele și nevoile altora. Rugăciunea pentru alții te ajută să îți îndrepți atenția asupra lor și să conștientizezi că poți să fi chiar tu un mijloc de binecuvântare pentru ei. De asemenea, rugăciunea nu este doar despre a vorbi cu Dumnezeu, ci și despre a asculta. El a promis că va răspunde celor care-L caută.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!