Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Dumnezeu oferă fiecare dar bun

Fiecare dar bun și fiecare dar desăvârșit este de sus, coborând de la Tatăl luminilor, la care nu este schimbare, nici umbră de întoarcere.

Iacov 1:17 BTF

Inima lui Dumnezeu tânjește după copiii Săi de pe pământ cu o iubire mai tare decât moartea. Oferindu-L pe Fiul Său, El a revărsat tot cerul pentru noi, în acest unic dar. Viața, moartea și lucrarea de mijlocire a Mântuitorului, slujirea îngerilor, suspinele negrăite ale Duhului, Tatăl care lucrează peste toți și prin toți, interesul neîncetat al ființelor cerești: toate acestea sunt puse în slujba mântuirii oamenilor. (…)

Să nu ținem seama oare de îndurarea lui Dumnezeu? Ce ar fi putut face El mai mult? Să ne așezăm într-o relație corectă cu El, care ne-a iubit cu o dragoste uimitoare. Să ne folosim de mijloacele care ne-au fost puse la dispoziție pentru ca să fim transformați după chipul Său și pentru a fi readuși în tovărășia îngerilor slujitori, în armonie și părtășie cu Tatăl și cu Fiul. (Calea către Hristos, p. 22)

Natura și revelația mărturisesc deopotrivă despre dragostea lui Dumnezeu. Tatăl nostru ceresc este sursa vieții, a înțelepciunii și a bucuriei. Priviți la lucrurile minunate și frumoase din natură! Gândiți-vă la minunata lor adaptare nu numai la nevoile și fericirea omului, ci ale tuturor creaturilor!

Lumina soarelui și ploaia care înveselesc și reîmprospătează pământul, dealurile, mările și câmpiile, toate ne vorbesc despre iubirea Creatorului. Dumnezeu este Acela care are grijă de nevoile zilnice ale tuturor făpturilor Sale. (…) Lumea, deși decăzută, nu este toată numai necaz și mizerie. Chiar în natură se află solii de speranță și mângâiere. Deasupra scaieților sunt flori, iar spinii sunt acoperiți cu trandafiri (Calea către Hristos, p. 9).

Apel: Ești conștient că tot ce te înconjoară transmite o realitate despre inima lui Dumnezeu față de tine? Dragostea Sa profundă pentru tine s-a manifestat prin faptul că a oferit cel mai mare dar în care a revărsat întregul cer, plin de binecuvântări, și anume pe Fiul Său. Nu rămâne indiferent la o iubire și o mântuire atât de mare; ci intră într-o relație strânsă de părtășie cu Tatăl și cu Fiul, chiar de astăzi!

Meditează: Gândește-te la elementele naturii care sunt parte dintr-un circuit continuu de binefaceri și apreciază slujirea constantă și neîncetată a îngerilor în beneficiul omenirii. În ce măsură spiritul lor altruist reflectă legea ce guvernează întregul univers, comparativ cu egoismul prezent în majoritatea oamenilor? Este viața ta în armonie cu legea cerului? Cum poți să fi readus în tovărășia îngerilor slujitori?

Aplică: Astăzi poți să faci ceva practic: observă armonia din natură! În timp ce faci acest lucru, adu-ți aminte de grijă divină care este evidentă în fiecare aspect al vieții tale și exprimă-ți recunoștința pentru aceasta. Mai mult decât atât, caută oportunități de a fi generos; împarte din binecuvântările pe care le-ai primit, astfel încât și alții să se bucure de ele. Un simplu zâmbet, o îmbrățișare sau câteva cuvinte încurajatoare pot face o diferență semnificativă în viața cuiva. Cu siguranță vei găsi momente nenumărate pentru a fi parte din binecuvântarea cerului pentru alții.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!