Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Eu voi fi ca un pom

„El este ca un pom sădit lângă pâraie de apă, care își dă rodul la vremea lui și ale cărui frunze nu se veștejesc; și el prosperă în tot ceea ce face.”

Psalmii 1:3 VBT

„Nu trebuie să fie prefăcătorie în viața celor care au de dus o solie atât de sfântă și de solemnă cum avem noi. Lumea îi privește (…), deoarece cunoaște ceva despre mărturisirea lor de credință, despre înaltul lor standard și, când îi vede pe aceia care nu trăiesc potrivit cu mărturisirea lor, arată spre ei cu dispreț.

Aceia care-L iubesc pe Isus vor aduce totul în viața lor în armonie cu voința Lui. Ei au ales să fie de partea Domnului și viața lor trebuie să stea în contrast viu cu viața celor din lume. Ispititorul va veni cu toate lingușirile și mituirile lui, zicând: «Toate acestea ți le voi da, dacă te vei închina mie.» Dar ei știu că el nu are nimic vrednic de a fi primit și refuză a ceda la ispitele sale. Prin harul lui Dumnezeu, ei sunt împuterniciți să păstreze neîntinată curăția lor față de principii. Îngeri sfinți sunt chiar alături de ei, iar Hristos e descoperit în statornica lor aderare la adevăr.

Ei sunt slujitori ai lui Hristos, purtând, în calitate de martori adevărați, o mărturie hotărâtă în favoarea adevărului. Ei arată că există o putere spirituală, care-i poate face în stare pe bărbați și pe femei să nu se abată nici cu un deget de la adevăr și dreptate chiar și pentru toate darurile pe care oamenii le-ar putea acorda. Unii ca aceștia, oriunde ar fi, vor fi onorați de cer, deoarece și-au conformat viața voinței lui Dumnezeu, fără să le pese de sacrificiile pe care sunt chemați să le facă.” (Mărturii, vol. 9, p. 23).

„Oamenii trebuie să aibă coloană vertebrală morală, o integritate ce nu poate fi flatată, mituită sau înspăimântată.” (Mărturii, vol. 5, p. 297).

Apel: Dumnezeu dorește ca viața ta să se asemene cu un pom sădit lângă izvoare de apă, care își dă rodul la vremea lui. Așa cum pomul își trage hrana din pământul bogat și din apa vie, tu ai nevoie să primești puterea și viața din Dumnezeu. Într-o lume plină de ispite și provocări, rămâi statornic în credință și în adevăr. Viața ta să fie un exemplu viu de integritate și devotament, o mărturie a puterii transformatoare a lui Hristos. În tot ce faci, să prosperi, reflectând astfel frumusețea și rodnicia unei vieți trăite în armonie cu voința divină.

Meditează: Care sunt efectele unei vieți în care principiile integrității sunt manifestate constant? Gândește-te la exemple din viața ta sau din viețile altora unde integritatea și credincioșia față de principii au adus binecuvântări și respect. Ce lecții poți învăța din aceste exemple?

Aplică: Pentru a dezvolta integritatea în viața de zi cu zi, concentrează-te pe cultivarea umilinței, a curajului moral și a responsabilității. În primul rând, adoptă o atitudine de smerenie, recunoscând că nu ești perfect și fiind deschis la corectare și învățare continuă. În al doilea rând, fii consecvent față de propriile valori morale evitând dublul standard și demonstrând astfel că ești de încredere în orice situație. În al treilea rând, fii responsabil față de comunitatea și mediul tău, acționând mereu cu respect și grijă față de ceilalți și față de resursele pe care le folosești. Aceste trăsături te vor ajuta să trăiești o viață de integritate, fiind un exemplu demn de urmat pentru cei din jurul tău.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!