Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Făcând totul, să stați în picioare

„Din această cauză, luați întreaga armură a lui Dumnezeu, ca să fiți în stare să vă împotriviți în ziua cea rea; și, făcând totul, să stați în picioare.”

Efeseni 6:13 BTF

„Cei care stau în apărarea onoarei lui Dumnezeu și păstrează cu orice preț puritatea adevărului vor avea tot felul de încercări, așa cum a avut Mântuitorul nostru în pustia ispitei. În timp ce aceia care au dispoziția de a ceda, care nu au curajul de a condamna răul, ci păstrează tăcerea atunci când este nevoie de influența lor pentru a sta sub orice presiuni în apărarea a ceea ce este drept, ei pot evita multe dureri de cap și pot scăpa de multe încurcături, dar, de asemenea, vor pierde și o răsplată foarte bogată, dacă nu chiar propriile suflete. Cei care sunt în armonie cu Dumnezeu și care, prin credință în El, primesc tăria de a se împotrivi răului și de a sta în apărarea a ceea ce este drept vor avea întotdeauna conflicte severe și vor fi nevoiți adesea să rămână aproape singuri. Însă, în timp ce fac din Dumnezeu singurul lor sprijin, vor avea parte de biruințe prețioase. Harul Său va fi tăria lor. Sensibilitatea lor morală va fi pătrunzătoare și clară, iar puterile lor morale vor putea face față influențelor rele. Integritatea lor, ca a lui Moise, va fi de cel mai pur caracter.” (Mărturii, vol. 3, p. 302).

„Ignoranța trebuie înlăturată. Trebuie să ieșim din letargia care ne va nimici dacă nu i ne împotrivim. Satana are o influență puternică și dominatoare asupra minților. Predicatorii și poporul sunt în primejdia de a fi găsiți de partea puterilor întunericului. Nu există acum poziție de neutralitate. Fie suntem cu toții în mod hotărât pentru ceea ce este drept, fie suntem la fel de hotărât pentru ceea ce este greșit. Hristos a spus: «Cel ce nu este cu Mine, este împotriva Mea; iar cel ce nu strânge cu Mine, acela risipește.»” (Mărturii, vol. 3, p. 328-329.

Apel: Ești chemat să stai ferm în apărarea onoarei lui Dumnezeu și a adevărului Său, chiar și în fața încercărilor și a conflictelor. În vremuri de încercare, fă din Dumnezeu sprijinul tău, iar harul Său va fi tăria ta. Încrede-te în El și rămâi neclintit, căci biruințele prețioase și răsplata Sa sunt promise celor care stau cu credință în picioare.

Meditează: În ce moduri poți face din Dumnezeu sprijinul tău în fața încercărilor și ispitelor zilnice? Poți identifica influențele rele care te înconjoară? Ești dispus să stai ferm pentru adevăr, chiar dacă asta înseamnă să rămâi singur și să te confrunți cu opoziție?

Aplică: În primul rând, întărește-ți legătura cu Dumnezeu prin rugăciune și studiu biblic zilnic, cerându-I să-ți dea curajul și înțelepciunea de a sta ferm pentru adevăr. În al doilea rând, cultivă discernământul moral, fiind atent la influențele negative și având curajul de a le confrunta. În al treilea rând, caută să fii un exemplu de integritate, acționând pentru dreptate și adevăr în toate aspectele vieții tale, chiar și atunci când aceasta te pune în opoziție cu cei din jurul tău. Dumnezeu va fi alături de cei care într-un spirit de bunătate și dragoste înalță stindardul în aceste vremuri tulburi.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!