Categories: Boli și tratamente, Sănătate Tags:

Gastrita – cauze și tratament

„Dacă ar putea, stomacul multor persoane ar plânge nemulțumit din cauza constantelor maltratări la care este supus.”

Consumul de „fast-food”, dulciuri, zahăr, torturi, băuturi răcoritoare, prăjeli, condimente iuți și mâncarea între mese, sunt unele dintre obiceiurile care duc la gastrită.

Gastrita creează tristețe și generează depresie și nervozitate. Dacă nu va fi corectată, duce la alte boli mai grave, cum ar fi ulcerul.

În primul și în primul rând, încercați să reglați funcțiile hepatice, consumând ceai de pelin, rozmarin, măghiran, mușețel, lemn dulce.

La fel, următoarele infuzii oferă bune opțiuni de tratament:

  • Nalbă mare – 20 g
  • Roiniță – 20 g
  • Salvie – 30 g
  • Gălbenele – 30 g
  • Tătăneasă – 30 g
  • Sovârv – 20 g
  • Mentă – 20 g

Pentru a pregăti ceaiul, aveți nevoie de o linguriță de plante la 150 ml de apă fiartă. Plantele se infuzează 7 – 10 minute, se strecoară și ceaiul se bea călduț cu 30 de minute înainte de masă, de 3 ori pe zi. Cura durează 21 de zile. Plantele le puteți folosi prin rotație.

Din sucuri, puteți opta pentru:

Sucul din varză proaspăt stors, câte 50 ml de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de masă. Cura durează 21 de zile.

Mai mult de atât, este indicat dușul rece general de două ori pe săptămână și mersul pe jos, respirând profund, deoarece normalizează circulația și ajută la eliminarea oricărui tip de congestie.

De asemenea, încercați să evitați la maxim alimentele care cauzează alergie, printre care cele mai frecvente sunt: lactatele, peștele, arahidele, optând pentru o dietă bogată în fibre, folosind combinații de alimente simple, nutritive, ușor de digerat și care nu cauzează fermentație.

Și cel mai important, mâncați încet și liber de tensiuni sau preocupări. Amintiți-vă că tulburările emoționale generează tulburări digestive, deoarece ,,Rațiunea omului își are rădăcinile în stomac.”

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!