În cazul în care vom fi vizitați de o altă boală infecțioase respiratorie, ce vei face? Iată câteva idei de mare ajutor pentru abordarea unei boli infecțioase respiratorii.
Observație: Trebuie începută administrarea remediilor, mai ales a celor antivirale, cât de repede, chiar de la primele manifestări! Apoi, de la 3-4 zile de la debutul bolii, sunt necesare antiinflamatoarele și celelalte, în funcție de manifestările ce apar.
Este vital să ne ferim de frig, de aerul rece, de curent și de oboseala excesivă. Chiar și o ieșire pentru o jumătate de oră afară, în frig, te poate da înapoi cu o săptămână în boală. Trebuie stat la o temperatură cât mai ridicată, peste 21°C, poate până la 25°C, în funcție de sensibilitatea omului și de afectare. Nici după vindecare nu trebuie ieșit imediat la aer rece, ci se recomandă să se mai stea în casă pentru refacere cel puțin încă o săptămână. Acest lucru este valabil în primul rând pentru cei care au cunoscut o formă mai severă.
Vitamina D3 (efecte antivirale – la doze mari, imunomodulatoare și antiinflamatoare) – o doză de atac de 50 000 UI timp de 2 zile, apoi pentru timp de 2 săptămâni se rămâne la 10 000 UI pe zi. Pentru o bună absorbție este nevoie a se adǎuga suplimentar K2 împreună cu D3. De asemenea, pentru a putea fi asimilat, D3 se ia împreună cu alimente uleioase sănătoase cum ar fi avocado, mǎsline sau cu ulei de măsline, sau de in.
Biosept Forte de la Fares este special pentru a reduce puterea de infectare a virusurilor și inactivarea acestora încă de la primele administrări, se începe cu doza de atac, astfel se recomandă 6 capsule în prima zi, 5 capsule în ziua a 2-a, 4 capsule în a 3-a zi, iar în zilele 4-7, 3 capsule pe zi.

Biosept Forte de la Fares este special pentru a reduce puterea de infectare a virusurilor și inactivarea acestora încă de la primele administrări, se începe cu doza de atac, astfel se recomandă 6 capsule în prima zi, 5 capsule în ziua a 2-a, 4 capsule în a 3-a zi, iar în zilele 4-7, 3 capsule pe zi.
Devirox (antiviral intens, imunostimulator și protector al tractului respirator.) – capsule de la Herbagetica – Se administrează 2-3 capsule pe zi.
Quercitină (antiviral, antiinflamator excelent și antialergic – se administrează 1000-2000 mg pe zi) și vitamina C tamponată sau acalină (imunostimulent, antiinflamator, antihistaminic, fluidificant sanguin – se administrează 1500 – 2000 mg de 4 ori pe zi).
Capsule ulei esențial de oregano – 1 x 3 capsule/zi, după mesele principale, maxim 10 zile (puternic antiseptic, antiviral, antibacterian, curăță plămânii);
Se poate lua un supliment de Magneziu 400-1000 mg zilnic (antiinflamator, ajută la respirație și protejează împotriva formării calculilor, seleniu 100-200 ug pe zi (stimulent imunitar) și zinc 20 mg pe zi (stimulent imunitar, antiviral).
Miere propolizată – se prepară din 3 linguri miere combinată cu 1 linguriţă de tinctură de propolis şi 4 picături de ulei volatil de eucalipt. Folosind această proporţie, puteţi prepara o doză mai mare şi păstra într-un borcănel închis ermetic. Se administrează câte 1 linguriţă, de 3-6 ori pe zi. Se poate adăuga în preparat și hrean ras și ghimbir ras – cu rol antibiotic și mucochinetic. Ceai din: cuişoare, scorţişoară, piper, ghimbir, cimbru şi lemn dulce – se ia câte ½ linguriță din fiecare plantă (poate să fie pulbere) şi se pune într-un litru de apă clocotită – cură 2-3 zile. Are efecte antiinfecțioase și antiinflamatoare puternice.
Alte suplimente valoroase, care vor fi folosite în funcție de necesități și complicații:
Ulei esențial de copaiba (antiviral, antiinflamator foarte puternic, mucolitic, expectorant, neuropreotector – se pot pune 3 picături într-o capsulă, apoi se înghite; se iau 2 doze pe zi (adică 6 picături).
NAC (N-Acetil Cisteina) – Pentru prevenirea virală 1 capsulă de două ori pe zi. Doze mult mai mari pot fi utilizate în timpul infecției active (6-7 g zilnic). Este de folos pentru fluidificarea mucusului din pămâni și eliminarea lui.
Nattokinase (nattokinaza) – 1-2 capsule pe zi (antitrombotic, fluidifiant sanguin – în cazul aparițiilor complicației trombo-embolice).
Mucosolvan (poate fi înlocuit cu Fluimucil) – sirop, 2 lingurițe dozatoare de 2 ori pe zi, sau mai mut, după nevoie (rol expectorant, secretolitic).
Baraka – conține ulei de chimen negru, capsule moi, cate 1 capsulă de 3 ori pe zi (stimularea imunității, tuse persistentă).
Grintuss Adult Sirop (pentru orice tip de tuse) sau Coughend Sirop (pentru orice tip de tuse) sau Sirop Koflet (pentru tusea seacă) sau sirop Favitusin.
Inhalații de aburi cu ceai de cimbrișor, tei, mușețel, ulei esențial de lavadă și altele.
Consumați cât mai des: polen, lăptișor de matcă, ghimbir, usturoi, ceapă, ridichi negre, hrean, murături probiotice, borș, lămâi, semințe de chimen negru, semințe de schinduf, ulei de in presat la rece.