Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Mă voi gândi adânc la poruncile Tale

„Mă voi gândi adânc la poruncile Tale și voi lua seama la căile Tale. Mă voi desfăta în orânduielile Tale, nu voi uita cuvântul Tău.”

Psalmii 119:15-16 VBT

„Atunci când ne gândim și medităm la bunătatea lui Dumnezeu față de noi, ne închidem căile sufletului pentru sugestiile lui Satana. Dumnezeu Își dovedește zilnic dragostea față de noi; cu toate acestea, noi suntem nepăsători față de favorurile Sale și indiferenți la rugămințile Sale. El caută să ne sensibilizeze prin Duhul Său plin de gingășie, prin dragostea și prin răbdarea Sa, dar noi rareori recunoaștem semnele bunătății Sale și nu înțelegem lecția dragostei pe care El dorește să o învățăm. Unii, asemenea lui Haman, uită toate favorurile primite din partea lui Dumnezeu doar pentru că Mardoheu stă înaintea lor și nu este aruncat în dizgrație, pentru că inima lor este plină mai degrabă cu ură decât cu dragostea și cu Duhul scumpului nostru Răscumpărător, care Și-a dat viața Sa prețioasă pentru dușmanii Lui.

Noi spunem că avem același Tată, că ne îndreptăm spre același cămin nepieritor, că ne bucurăm de aceeași credință solemnă și credem aceeași solie probatoare, și totuși mulți dintre noi se luptă unii cu alții ca niște copii certăreți. Unii dintre cei care sunt angajați în aceeași ramură a lucrării sunt în dezacord unul cu altul și, astfel, sunt în dezacord cu Duhul lui Hristos.” (Mărturii, vol. 4, p. 222).

„Fie ca cel ce studiază să ia Biblia drept călăuză a lui și să stea pentru principii ca o stâncă și atunci va putea năzui la atingerea celei mai înalte destoinicii. Toate filozofiile naturii omenești au dus la confuzie și rușine atunci când Dumnezeu nu a fost recunoscut ca totul în tot. Însă prețioasa credință, inspirată de Dumnezeu, dă tărie și noblețe de caracter. Cu cât se stăruie mai mult asupra bunătății și harului Său, cu atât va fi mai clară și tot mai clară înțelegerea adevărului; va fi tot mai înaltă, mai sfântă dorința după curăția inimii și limpezimea gândirii.” (Mărturii, vol. 8, p. 322).

Apel: „Sufletul care trăiește în atmosfera curată a cugetării sfinte este transformat prin legătura cu Dumnezeu, prin studiul Cuvântului Său. Adevărul este atât de mare, atât de mult cuprinzător, atât de adânc, atât de larg, încât eul dispare. Inima este înmuiată și supusă în umilință și iubire.” Predă-ți astăzi viața în mâna Celui care poate să-ți schimbe inima pe deplin.

Meditează: Cât de des meditezi asupra bunătății și răbdării lui Dumnezeu în viața ta zilnică? Recunoști semnele dragostei și favorurilor Sale sau ești adesea nepăsător față de ele? În ce măsură reacționezi cu dragoste și răbdare față de cei din jurul tău, chiar și atunci când există neînțelegeri și dezacorduri? Cum poți să îți îmbunătățești atitudinea pentru a reflecta mai bine Duhul lui Hristos?

Aplică: Practică meditația! Dar meditația creștină și meditația orientală diferă în mod semnificativ în scop și practică. Meditația orientală, se concentrează adesea pe golirea minții și atingerea unei stări de iluminare pentru a crea un sentiment de unitate cu universul. Aceasta implică frecvent tehnici de respirație și mantre repetate prin care se ating stări alterate de conștiință. În contrast, meditația creștină implică o concentrare activă asupra Cuvântului lui Dumnezeu și a caracterului Său. Scopul este de a umple mintea cu adevărurile biblice, de a-L cunoaște pe Dumnezeu mai profund și de a transforma inima. Meditația creștină este un proces de apropiere de Dumnezeu, permițând Duhului Sfânt să lucreze în noi pentru a ne schimba după voia Lui. Alege un verset sau un pasaj biblic; pune întrebări asupra lui pentru a-i înțelege semnificația, roagă-te și aplică învățătura acestuia la viața ta.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!