Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Mângâiere veșnică și bună speranță prin har

„Iar însuși Domnul nostru Isus Cristos și Dumnezeu, adică Tatăl nostru, care ne-a iubit și ne-a dat mângâiere veșnică și bună speranță prin har, să vă mângâie inimile și să vă întărească în fiecare cuvânt bun și lucrare.”

2 Tesaloniceni 2:16-17 BTF

„În viața religioasă a fiecărui suflet care în final va fi biruitor, vor fi momente teribile de nedumeriri și încercări; dar cunoașterea Scripturilor îl va face în stare să-și aducă aminte de făgăduințele încurajatoare ale lui Dumnezeu, care îi vor mângâia inima și îi vor întări credința în puterea Celui Atotputernic. El citește: «Să nu vă părăsiți încrederea, pe care o așteaptă o mare răsplătire.» (Evrei 10:35). «Pentru că încercarea credinței voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere și care totuși este cercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava și cinstea, la arătarea lui Isus Hristos, pe care voi Îl iubiți fără să-L vedeți, și să vă bucurați cu o bucurie negrăită și strălucită.» (1 Petru 1:7-8). Încercările credinței sunt mult mai prețioase ca aurul. Toți trebuie să învețe că aceasta este o parte a disciplinei în școala lui Hristos, care este esențială în purificarea și curățirea lor de zgura pământească. Ei trebuie să îndure cu tărie și curaj batjocura, disprețul și atacurile vrăjmașilor și să biruiască toate obstacolele pe care Satana le poate pune în calea lor. El va încerca să-i facă să neglijeze rugăciunea și să-i descurajeze în ceea ce privește studierea Scripturilor și va arunca umbra lui plină de ură peste calea lor, pentru a ascunde pe Hristos și atracția cerului de privirile lor.

Nimeni nu trebuie să meargă sfiindu-se și tremurând, într-o continuă îndoială, semănând calea cu nemulțumiri; ci toți ar trebui să privească la Dumnezeu și să vadă bunătatea Lui și să se bucure de iubirea Lui. Concentrează-ți toate puterile și privește în sus, nu în jos, la dificultățile tale; și atunci nu vei cădea pe cale. În curând vei vedea pe Isus în spatele norului, întinzând mâna pentru a te ajuta; și tot ce vei avea de făcut este să întinzi mâna într-o credință simplă și să-L lași să te conducă. Pe măsură ce devii astfel mai plin de încredere, prin credința în Isus, vei deveni plin de speranță. Lumina, strălucind de la crucea Calvarului, îți va descoperi prețuirea pe care Dumnezeu o are față de suflet și, apreciind această prețuire, vei căuta să reflecți lumina în lume.” (Mărturii, vol. 5, p. 578)

Apel: În mijlocul încercărilor și provocărilor vieții, adu-ți aminte de promisiunile încurajatoare ale lui Dumnezeu, care îți oferă mângâiere veșnică și o bună speranță, prin harul Său. Alege să privești în sus, la bunătatea și iubirea lui Dumnezeu. Concentrează-te pe binecuvântările și promisiunile Sale, iar astfel vei găsi puterea să înfrunți orice obstacol. Fii deschis să primești mângâierea și speranța pe care El le oferă prin harul Său.

Meditează: Ce înseamnă pentru tine să te încrezi în făgăduințele lui Dumnezeu în mijlocul încercărilor tale? Cum poți să-ți întărești credința și să-ți menții speranța în promisiunile Sale, chiar și în cele mai grele momente ale vieții tale?

Aplică: Astăzi, pregătește-ți arsenalul credinței pentru a contracara atacurile celui rău: dedică timp studiului Scripturii, întărește-ți sufletul prin rugăciune și străduiește-te să memorezi versete biblice care să-ți ofere susținere în momentele dificile. În plus, împărtășește și altora din bogățiile spirituale pe care le-ai primit, aducând lumină și încurajare, în calea lor.