Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Misiunea lui Hristos realizată datorită iubirii Tatălui

„Fiindcă așa de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu născut, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.”

Ioan 3:16 VBT

„Ce limbaj ar fi putut să exprime iubirea lui Dumnezeu pentru familia omenească, atât de puternic cum este exprimată prin darul singurului Său Fiu născut, dat pentru răscumpărarea noastră? Cel nevinovat a purtat pedeapsa pentru cel vinovat.” (Mărturii, vol. 8, p. 208)

„Descoperirea iubirii lui Dumnezeu față de oameni se concentrează la cruce. Limba nu poate descrie deplina ei însemnătate; pana n-o poate zugrăvi; mintea omului n-o poate cuprinde. Privind la crucea de pe Golgota, nu putem spune decât: «așa de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu născut, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.» (Ioan 3:16).

Hristos – răstignit pentru păcatele noastre, Hristos – înviat din morți, Hristos – înălțat în slavă – iată știința mântuirii pe care o avem de învățat și răspândit. (…) Aici se găsește înțelepciune nemărginită, iubire nemărginită, dreptate nemărginită, har nemărginit – «adâncul bogăției, înțelepciunii și științei lui Dumnezeu» (Romani 11:33 VDC).” (Mărturii, vol. 8, p. 287).

„Luând natura omenească asupra Sa, Hristos a venit ca să fie una cu neamul omenesc și, în același timp, să-L descopere pe Tatăl nostru ceresc făpturilor omenești păcătoase.

Tema favorită a lui Hristos era caracterul patern și iubirea îmbelșugată a lui Dumnezeu. Această cunoaștere a lui Dumnezeu a fost darul dat personal de Hristos oamenilor, și darul acesta El l-a încredințat poporului Său pentru a fi transmis lumii de către ei.” (Mărturii, vol. 6, p. 55).

„Tinerii au fost răscumpărați cu un preț infinit: chiar sângele Fiului lui Dumnezeu. Gândiți-vă la sacrificiul Tatălui de a-I permite Fiului Său să facă acest sacrificiu.” (Solii către tineret, p. 16).

Apel: Dragă prieten, reflectează la darul extraordinar pe care Dumnezeu l-a oferit lumii pe Fiul Său, Hristos. Prin sacrificiul Său la cruce, El a adus iubirea divină, harul și speranța în viețile noastre. Astăzi, te invit să deschizi inima și să primești acest dar minunat al mântuirii în viața ta. Crede în Hristos și lasă ca iubirea să transforme adâncimea ființei tale. Este o decizie care va influența întreaga ta existență.

Meditează: Gândește-te și încearcă să răspunzi la următoarea întrebare: Ce înseamnă pentru tine faptul că Hristos a luat asupra Sa, natura omului căzut? Ce speranță și încurajare găsești în biruința Lui de la cruce pentru neamul omenesc?

Aplică: Hristos a avut o misiune pe pământ pe care a împlinit-o prin sacrificiu deplin. Dumnezeu are și pentru tine o misiune pe care să o îndeplinești? Roagă-L să-ți descopere care este planul Lui pentru ziua aceasta și fii deschis astăzi pentru a observa modul în care El te conduce.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!