Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Nu mă voi clătina

„Am necurmat pe DOMNUL înaintea mea: când este El la dreapta mea, nu mă voi clătina.”

Psalmii 16:8 VBT

„Prin lucruri mărunte, caracterele noastre își formează obiceiuri de integritate. (…) Nimic nu este neînsemnat din toate cele cu care avem de-a face. Fiecare faptă are o însemnătate anume, fie de partea binelui, fie de partea răului. Numai prin aplicarea principiilor în micile treburi ale vieții obișnuite suntem probați, iar caracterele noastre formate. În diferitele circumstanțe ale vieții, noi suntem probați și încercați, prin aceasta căpătând o putere de a face față unor teste mai mari și mai importante, pe care suntem chemați să le îndurăm, și devenim capabili de a ocupa poziții tot mai importante. Mintea trebuie pregătită prin probele de fiecare zi, pentru a-și forma obiceiuri ale credincioșiei, obiceiul de a pune cerințele binelui și datoriei deasupra înclinațiilor firești și plăcerii. Mintea astfel pregătită nu oscilează între bine și rău, așa cum tremură trestia în vânt; ci își dă seama ce principiu este implicat de îndată ce se confruntă cu probleme și alege instinctiv binele fără a discuta îndelung chestiunea în cauză. Acești [oameni] sunt loiali pentru că s-au autoeducat, formându-și obiceiuri ale credincioșiei și adevărului. Fiind credincioși în lucrurile mici, ei dobândesc tărie și va fi ușor pentru ei să fie credincioși în lucrurile mari.” (Mărturii, vol. 3, p. 22).

„Dacă viețile noastre sunt pline de parfumul sfânt, dacă Îl onorăm pe Dumnezeu, având gânduri bune față de alții și făcând fapte bune pentru a fi o binecuvântare pentru alții, atunci nu are nicio importanță dacă locuim într-o colibă sau într-un palat. Împrejurările au puțin de-a face cu experiențele sufletului.” (Mărturii, vol. 5, p. 488).

„Un nume mare între oameni este asemenea literelor scrise pe nisip, dar un caracter fără pată va dura toată veșnicia.” (Mărturii, vol. 5, p. 579).

Apel: În mijlocul provocărilor zilnice și a micilor decizii care ne definesc viața, să ne amintim să avem mereu gândul îndreptat către Dumnezeu. Dacă ne încredem în făgăduințele Lui vom avea tăria și statornicia de a rămâne neclintiți. Să căutăm să cultivăm integritatea și credincioșia în toate aspectele vieții noastre, indiferent de cât de mici sau mari sunt acestea. Dumnezeu ne cheamă să fim fideli Lui în lucrurile mici, pentru ca astfel să putem fi fideli și în cele mari. Caracterul nostru, format prin aceste decizii zilnice, va fi cel care va rezista pentru veșnicie.

Meditează:  Reflectă asupra unei situații recente în care ai fost încercat să alegi între bine și rău. Cum ai răspuns și ce ai învățat din acea experiență? Cum poți să îți formezi obiceiuri de integritate și credincioșie în viața ta de zi cu zi? Care sunt efectele credincioșiei în lucrurile mici, pe termen lung?

Aplică: Modul în care tratezi aspectele aparent nesemnificative îți consolidează caracterul. De aceea, în sarcinile minore, evită gândul de genul: „acest lucru nu contează”, căci tocmai ele te pot ajuta în atingerea obiectivelor tale mai mari. Tratează fiecare sarcină cu seriozitate, îndeplinind-o raportându-te mai mult la Dumnezeu decât la oameni. Implementarea unor obiceiuri de integritate te ora ajuta să rămâi disciplinat și să acorzi atenție detaliilor fără să te simți copleșit. În timp, această rutină va deveni o parte naturală a vieții tale, asigurându-te că rămâi credincios în toate aspectele.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!