Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Nu mă voi teme

„DOMNUL este lumina mea și mântuirea mea: de cine să mă tem? DOMNUL este tăria vieții mele: de cine să-mi fie frică?”

Psalmii 27:1 VBT

„Cei care sunt în cele din urmă victorioși vor avea parte de perioade teribile de nedumerire și încercare în viața lor religioasă, dar ei nu trebuie să-și piardă încrederea, pentru că aceasta este o parte a disciplinei lor în școala lui Hristos și este esențială ca să poată fi înlăturată toată zgura. Slujitorul lui Dumnezeu trebuie să suporte cu stăpânire de sine atacurile dușmanului, batjocurile cumplite și trebuie să învingă obstacolele pe care Satana le va plasa în calea lui.

Satana va căuta să-i descurajeze pe urmașii lui Hristos, astfel ca ei să nu se mai roage și să nu mai studieze Scripturile, și-și va arunca umbra urii de-a lungul cărării pe care merg ei, pentru a-L ascunde pe Isus privirilor lor, pentru a da deoparte viziunea dragostei Sale și glorioasa moștenire cerească. Este plăcerea lui să-i facă pe copiii lui Dumnezeu să meargă timizi, tremurând și suferind într-o continuă îndoială. El caută să facă drumul cât mai plin de tristețe, dar, dacă veți continua să vă uitați în sus, și nu în jos, spre dificultăți, nu vă veți abate de pe cale și Îl veți vedea în curând pe Isus, întinzându-și mâna să vă ajute. Va trebui doar să-I dați mâna cu deplină încredere și să-L lăsați să vă conducă. Atunci când veți avea încredere, veți deveni plini de speranță.

Isus este Lumina lumii și voi trebuie să vă modelați viața după a Lui. Veți găsi putere în Hristos pentru a vă forma un caracter puternic, echilibrat și frumos. Satana nu poate să facă fără efect lumina strălucitoare emanată de un asemenea caracter. Domnul are o lucrare pentru fiecare dintre noi. El nu prevede că ar trebui să fim susținuți de influența laudei și a mângâierilor oferite de oameni. El vrea ca fiecare suflet să reziste prin puterea Domnului.” (Solii către tineret, p. 63).

Apel: Nu lăsa frica și descurajarea să-ți umbrească calea. Dumnezeu este lumina și mântuirea ta, tăria vieții tale. În momentele de încercare și nesiguranță, încrede-te în El și privește la Isus, care te va călăuzi și susține. Întinde-ți mâna spre El și lasă-L să te conducă prin orice dificultate. Nu te teme, căci Domnul este cu tine și te va ajuta să ieși victorios din orice provocare. Rămâi ancorat în credință și păstrează-ți privirea ațintită asupra promisiunilor Sale.

Meditează: Care sunt temerile cu care te confrunți personal atât la nivel spiritual, dar nu numai? Care crezi că este sursa și cauza lor? Care sunt lucrurile prin care Dumnezeu te ajută să fii biruitor peste orice teamă?

Aplică: Pentru a înfrunta frica și descurajarea, învață să te rogi cu încredere în Dumnezeu și în puterea Sa. Adeseori, rugăciunea care se concentrează mai mult pe probleme și nu pe Dumnezeu, poate să fie o lamentare continuă care să accentueze și mai mult starea de descurajare, de aceea studiază Scripturile, găsind și memorizând versete care îți reamintesc de puterea și protecția Domnului. De asemenea, caută să te împrietenești cu persoane care te încurajează și te îmbărbătează în credință. Acționând astfel, vei dezvolta un caracter puternic și plin de speranță, capabil să înfrunte orice provocare cu curaj și încredere în Domnul, fiind tu însuți un sprijin pentru semeni.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!