Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Nu mai suntem copii plutind încoace și încolo

„Ca să nu mai fim copii, plutind încoace și încolo și purtați de orice vânt de învățătură, prin viclenia oamenilor și prin șiretenia cu care urmăresc să rătăcească; ci, spunând adevărul în dragoste, să creștem în orice privință, în El care este Capul, Hristos.”

Efeseni 4:14-15 VBT

„În desăvârșirea unui caracter creștin, este esențial să perseverezi în facerea binelui. Aș dori să accentuez înaintea tinerilor noștri importanța perseverenței și energiei în lucrarea de clădire a caracterului. Din anii cei mai timpurii, este necesar să imprimăm în caracter principiile integrității riguroase, astfel încât tinerii să poată atinge cele mai înalte standarde ale bărbăției și ale feminității lor. Ei ar trebui să fie totdeauna conștienți de faptul că au fost cumpărați cu un preț și că ar trebui să-i dea slavă lui Dumnezeu prin trupurile și mințile lor, care sunt ale Lui. (…)

Lucrarea tinerilor trebuie să se dezvolte zi de zi! Petru spunea: «adăugați credinței voastre virtutea; și la virtute, cunoașterea; Și la cunoaștere, înfrânarea; și la înfrânare, răbdarea; și la răbdare, evlavia; Și la evlavie, bunătatea frățească; și la bunătate frățească, dragostea creștină. Căci dacă acestea sunt în voi și abundă, vă fac să nu fiți nici inactivi, nici neroditori în cunoașterea Domnului nostru Isus Hristos.» (2 Petru 1:5-8 BTF).

Toți acești pași succesivi nu trebuie păstrați înaintea ochilor minții și numărați doar când începeți; ci, fixându-vă ochiul asupra lui Isus, privind numai spre gloria lui Dumnezeu, veți avansa. Nu puteți atinge plinătatea staturii lui Hristos într-o zi. V-ați afunda în disperare, dacă ați vedea toate dificultățile cu care trebuie să vă întâlniți și să le depășiți. Voi aveți de luptat cu Satana și el va lucra prin orice înșelăciune posibilă să vă distragă mintea de la Hristos.” (Solii către tineret, p. 45)

Apel: Hristos ne cheamă să nu mai fim copii purtați de orice vânt de învățătură, ci să creștem în El, să ne maturizăm spiritual și să fim statornici în credință. Perseverența și energia în clădirea unui caracter creștin sunt esențiale. Ascultă chemarea Lui și fă eforturi zilnice pentru a dezvolta virtuți creștine, privind mereu spre Hristos și căutând să-I aduci slavă prin viața ta.

Meditează: Care sunt sursele de învățătură care îți influențează cel mai mult viața spirituală? Sunt acestea conforme cu adevărul Scripturii? Cum îți poți dezvolta mai mult perseverența și energia în lucrarea de clădire a caracterului creștin? În ce domenii ale vieții tale simți că ești încă un „copil” din punct de vedere spiritual și cum poți crește pentru a deveni mai stabil în credință?

Aplică: Dezvoltarea integrității este esențială pentru a fi statornic în credință și a reflecta caracterul lui Hristos. În primul rând, fii sincer în toate aspectele vieții tale, atât față de tine, cât și față de ceilalți, evitând orice formă de înșelăciune sau minciună. În al doilea rând, respectă-ți promisiunile și angajamentele, fie ele mari sau mici, demonstrând astfel că ești o persoană de încredere. În al treilea rând, ia decizii bazate pe principii biblice și moralitate, chiar și atunci când acestea sunt dificile sau nepopulare, arătând astfel că valorile tale sunt aliniate cu voia lui Dumnezeu. Acționând astfel vei consolida integritatea în viața ta și vei fi un exemplu de statornicie și maturitate spirituală.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!