„Onorează pe DOMNUL cu averea ta și cu primele roade din tot venitul tău; Astfel vor fi umplute hambarele tale cu abundență și teascurile tale vor da pe dinafară cu vin nou.”
Proverbe 3:9-10 BTF
„Dacă binecuvântarea lui Dumnezeu rămâne asupra ta datorită faptului că îi predai totul Lui, atunci vei prospera. Dacă te întorci de la Dumnezeu, El se va întoarce de la tine. Mâna Lui poate împrăștia mai repede decât poți tu aduna. «Și ce ar folosi unui om să câștige toată lumea, dacă și-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?” (Matei 16:26 VDDC).»” (Mărturii, vol. 2, p. 496).
„Duhul dărniciei este duhul cerului. Duhul acesta își găsește cea mai deplină manifestare în sacrificiul lui Hristos pe cruce. Pentru noi, Tatăl a dat pe singurul Său Fiu născut; iar Hristos, dând tot ce avea El, S-a dat apoi pe Sine Însuși, pentru ca omul să poată fi mântuit. Crucea de pe Golgota ar trebui să facă un apel la dărnicia fiecărui urmaș al Mântuitorului. Principiul ilustrat aici este de a da, a dărui. «Cine zice că rămâne în El, trebuie să trăiască și el cum a trăit Isus.» (1 Ioan 2:6).
Pe de altă parte, duhul egoismului este duhul lui Satana. Principiul ilustrat în duhul din viețile lumești este de a primi, a căpăta. În acest fel, ei speră să își asigure fericirea și să aibă o viață ușoară, însă rodul semănării lor este mizeria și moartea.
Numai când Dumnezeu va înceta să-i binecuvânteze pe copiii Săi, numai atunci ei nu vor mai fi obligați să-I înapoieze partea pe care El o pretinde. Ei ar trebui să dea Domnului nu numai partea ce-I aparține, ci, de asemenea, să mai aducă în vistieria Sa, ca o jertfă de recunoștință, și un dar de bunăvoie. Cu inimi pline de bucurie, ei ar trebui să consacre Creatorului primele roade ale bogățiilor lor – din cele mai bune posesiuni, slujirea cea mai bună și cea mai sfântă a lor. În felul acesta, ei vor dobândi binecuvântări bogate. Dumnezeu Însuși va face sufletele lor asemenea unei grădini udate, ale cărei ape nu seacă niciodată. Și, când va fi strâns ultimul mare seceriș, snopii pe care ei vor fi învredniciți să-i aducă Învățătorului vor alcătui răsplata folosirii în chip neegoist a talentelor împrumutate lor.” (Faptele Apostolilor, p. 339).
„Mâna lui Dumnezeu poate aduce prosperitate sau poate reține; și adesea reține de la unul în timp ce pare să ofere prosperitate altuia. Toate acestea sunt pentru a-i pune la probă și a-i încerca pe oameni, și pentru a dezvălui inima lor.” (Mărturii, vol. 3, p. 547).
Apel: Onorarea lui Dumnezeu înseamnă mai mult decât doar recunoașterea calității Lui de Creator și Susținător al vieții tale. Este un apel la acțiune, o chemare de a trăi în armonie cu principiile Sale și de a reflecta caracterul lui Dumnezeu în fiecare aspect al vieții. Dărnicia este legea cerului, iar acest lucru a fost văzut cel mai clar în darul Singurului Fiu născut al Tatălui. Dăruirea Sa, te face și pe tine să dăruiești.
Meditează: Cum poți integra principiul dăruirii și al generozității în deciziile tale financiare și în gestionarea resurselor tale? Care sunt obiceiurile sau mentalitățile egoiste pe care simți că trebuie să le depășești pentru a trăi în armonie cu principiile lui Dumnezeu?
Aplică: Pentru a-i aduce cu adevărat onoare lui Dumnezeu, începe prin a dedica lui Dumnezeu primele momente ale zilei. Studiază despre sistemul de dăruire instituit de Dumnezeu și ia o decizie concretă de a-ți folosi resursele într-un mod care să reflecte generozitatea și dragostea Sa. În acest fel, vei experimenta nu doar binecuvântările materiale, dar și pacea și bucuria dăruirii.