Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Orice veți cere în Numele Meu, voi face

„Și orice veți cere în Numele Meu voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul. Dacă veți cere ceva în Numele Meu, voi face.”

Ioan 14:13-14 VDDC

„Umblați pe calea cea strâmtă a credinței. Încredeți-vă cu toții în făgăduințele Domnului. Încredeți-vă în Dumnezeu în vreme de negură. Acesta este timpul când trebuie să aveți credință. Însă voi lăsați adeseori ca simțămintele să vă stăpânească. Voi căutați merite în voi înșivă atunci când nu vă simțiți mângâiați de Duhul lui Dumnezeu și sunteți disperați pentru că nu Îl puteți găsi. Nu vă încredeți suficient în Isus, scumpul Domn Isus. Voi nu lăsați totul pe seama meritelor Lui, da, totul. Cel mai mare bine pe care îl puteți face nu poate merita favoarea lui Dumnezeu. Numai prin meritele lui Isus veți fi mântuiți, sângele Lui este singurul care vă va curăți. Însă și voi trebuie să faceți ceva. Trebuie să faceți ceea ce puteți în dreptul vostru. Fiți plini de râvnă și pocăiți-vă, apoi credeți.” (Mărturii, vol. 1, p. 167).

„Am văzut că, dacă nu primim răspuns imediat la rugăciuni, noi ar trebui să ne menținem credința și să nu îngăduim descurajarea, căci aceasta ne va despărți de Dumnezeu. Dacă credința noastră șovăie, nu vom primi nimic de la El. Încrederea noastră în Dumnezeu trebuie să fie puternică; și când vom avea cel mai mult nevoie de aceasta, binecuvântarea va cădea asupra noastră ca un ropot de ploaie.

Când slujitorii lui Dumnezeu se roagă pentru Duhul Său și pentru binecuvântarea Sa, uneori aceasta vine imediat; însă aceasta nu este întotdeauna acordată atunci. În asemenea momente, nu fiți slabi. Lăsați credința voastră să se prindă cu credincioșie de promisiunea care va veni. Încrederea voastră să fie deplină în Dumnezeu și adesea binecuvântarea va veni când aveți cel mai mult nevoie de ea; pe neașteptate veți primi ajutor de la Dumnezeu, când veți prezenta adevărul celor necredincioși și veți fi în stare să propovăduiți Cuvântul cu claritate și putere.” (Mărturii, vol. 1, p. 121).

Apel: Dumnezeu îți promite că va răspunde rugăciunilor tale, dar este necesar să înțelegi ce înseamnă a te ruga în Numele Domnului. El dorește să-ți ofere binecuvântările Sale și să-ți arate dragostea și grija Lui. Însă este important să te încrezi în El, chiar și în vremurile de negură, și să nu te lași descurajat dacă răspunsul nu vine imediat. Trebuie să îți păstrezi credința vie și puternică, bazându-te pe meritele lui Isus și nu pe propriile tale puteri. Dumnezeu te va binecuvânta la momentul potrivit, adesea atunci când ai cea mai mare nevoie.

Meditează: Hristos a spus că El va face orice vom cere, totuși care este condiția ca El să împlinească rugăciunile noastre? Ce poți face atunci când răspunsul întârzie să vină? Care este partea ta, dacă totul este prin meritele Domnului Hristos?

Aplică: A cere în numele lui Isus nu înseamnă doar să adaugi expresia “în numele lui Isus” la sfârșitul rugăciunii tale. Înseamnă să te rogi conform cu voia și caracterul lui Isus, să te aliniezi cu valorile și învățăturile Lui. Practic, aceasta implică o atitudine de supunere față de voința lui Dumnezeu, recunoscând autoritatea lui Isus și dorind ca rugăciunea ta să fie în armonie cu ceea ce El ar dori. Înseamnă să te rogi cu credință, având încredere că Dumnezeu va răspunde în cel mai bun mod posibil pentru tine, și să te angajezi să trăiești conform principiilor lui Isus. A cere în numele Lui presupune și o viață trăită în conformitate cu învățăturile Sale, demonstrând dragoste, smerenie și ascultare față de Dumnezeu. Astfel, rugăciunile tale vor fi mai mult decât cereri, vor fi expresii ale unei relații autentice și profunde cu Isus.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!