Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit

„Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi, în faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi.”

Romani 5:8 VBT

„Pentru a mântui pe călcătorul Legii lui Dumnezeu, Domnul Hristos, Cel egal cu Tatăl, a venit pentru a trăi cerul în fața oamenilor, pentru ca aceștia să învețe să cunoască ce înseamnă să ai cerul în inimă. El a arătat ce trebuie să fie omul pentru a merita darul prețios al vieții, care valorează cât viața lui Dumnezeu.

Viața Domnului Hristos a fost o viață încărcată de mesajul divin al iubirii lui Dumnezeu și El a tânjit mult să împartă și altora această dragoste în măsură bogată. De pe chipul Său radia compasiunea, iar comportamentul Său era caracterizat prin har, umilință, adevăr și dragoste. Fiecare membru al bisericii Sale luptătoare trebuie să manifeste aceleași calități, dacă vrea să se poată atașa bisericii triumfătoare. Iubirea lui Hristos este atât de cuprinzătoare, atât de plină de slavă, încât, în comparație cu ea, tot din ceea ce oamenii socotesc ca fiind de valoare, pălește în semnificație. Când dobândim această viziune, noi exclamăm: O, adâncul bogăției dragostei pe care Dumnezeu a dat-o oamenilor în darul singurului Său Fiu născut!

Când căutăm un limbaj potrivit cu care să descriem dragostea lui Dumnezeu, descoperim că cuvintele sunt prea neputincioase, prea slabe, prea îndepărtate de subiect, și lăsăm pana jos și spunem: «Nu, aceasta nu poate fi descrisă.» Putem face doar ceea ce a făcut ucenicul iubit și să spunem: «Vedeți ce fel de dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim fii ai lui Dumnezeu!» (1 Ioan 3:1). În încercarea de a descrie această dragoste, noi suntem precum copiii cei mici atunci când încearcă să îngâne primele lor cuvinte. În liniște o putem contempla; căci tăcerea în această privință înseamnă elocvență. Această dragoste depășește orice limbaj în încercarea de a o descrie.” (Fundamentele educației creștine, p. 179).

„Planul pentru răscumpărarea noastră n-a fost un gând venit ulterior, un plan formulat după căderea lui Adam. A fost o descoperire a «tainei care a fost ținută ascunsă timp de veacuri.» (Romani 16:25). (Hristos Lumina lumii, p. 22).

Apel: Chiar dacă un bebeluș nu poate înțelege cuvintele „te iubesc”, pe care i le spune părintele său și nici nu poate exprima în aceleași cuvinte ceea ce simte pentru el, iubirea este un limbaj universal, ce poate fi înțeles printr-o experiență personală. Poate că acum, cel mai potrivit lucru pe care îl poți face, este acela de a sta în tăcere înaintea Domnului și de a te bucura de dragostea pe care Tatăl a arătat-o pentru tine prin faptul că l-a dat pe singurul Său Fiu.

Meditează: Ce înseamnă pentru tine faptul că Hristos a murit pe când erai încă păcătos? Cum te ajută această cunoaștere să înțelegi și să experimentezi mai adânc dragostea lui Dumnezeu pentru tine? Gândește-te la modul în care tu însuți îți arăți dragostea față de oameni: când aceștia merită dragostea ta sau când au greșit față de tine?

Aplică: Astăzi, fă un exercițiu de identificare a căilor prin care Dumnezeu își arată dragostea față de tine, fie că o face prin cuvinte, fie fără acestea. Scrie-le într-un carnețel pentru a le conștientiza mai bine. De asemenea, gândește-te cum ai putea să manifești și tu același fel de dragoste față de cei care ți-au greșit.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!