Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Poruncile lui nu sunt grele

„Căci aceasta este dragostea de Dumnezeu: să împlinim poruncile Lui; și poruncile Lui nu sunt grele.”

1 Ioan 5:3 VBT

„Noi trebuie să ne predăm pe noi înșine lui Hristos și să trăim o viață de ascultare de bună voie, de toate cerințele Sale! Tot ceea ce suntem, toate talentele și calitățile pe care le avem, sunt ale lui Dumnezeu, ca să fie consacrate în slujba Sa. Când ne predăm astfel cu totul lui, Domnul Hristos, ni se oferă împreună cu toate comorile cerului. Obținem astfel mărgăritarul de mare preț.” (Parabolele Domnului Hristos, p. 116).

„Nu uita, ai un cer de câștigat și o cale deschisă spre pierzare de evitat. Dumnezeu spune adevărul. Când El le-a interzis primilor noștri părinți să mănânce din fructele pomului cunoștinței, neascultarea lor a deschis porțile potopului de necazuri pentru întreaga omenire. Dacă mergem împotriva voinței lui Dumnezeu, El va merge împotriva noastră. Singura noastră cale sigură este aceea de a asculta de toate cerințele Lui, cu orice preț. Toate sunt întemeiate pe o infinită iubire și înțelepciune.” (Mărturii, vol. 5, p. 365).

„Tinerii trebuie să fie stăpâniți de principii ferme, pentru a putea folosi corect puterile date de Dumnezeu. Dar ei urmează impulsul atât de mult și atât de orbește, fără vreo raportare la principiu, încât se află într-o continuă primejdie. Deoarece nu pot avea totdeauna călăuzirea și ocrotirea părinților și tutorilor, ei trebuie să fie educați pentru a avea încredere în ei înșiși și stăpânire de sine. Trebuie să fie învățați să cugete și să acționeze din principiu conștiincios.” (Solii către tineret, p. 379).

„Prin întâietatea și puterea adevărului trebuie să fim sfințiți și ridicați la adevărata demnitate a standardului stabilit în Cuvânt. Calea Domnului poate fi învățată numai prin cea mai atentă ascultare de Cuvântul Său. Studiați Cuvântul!” (Ibid., p. 391).

Apel: Amintește-ți că poruncile Lui nu sunt grele și că ele sunt fundamentate pe iubirea și înțelepciunea Sa infinită. Predă-te complet lui Hristos, încredințându-I toate talentele și abilitățile tale, pentru a fi folosite în slujba Sa. Împlinește cerințele Sale cu bucurie, știind că astfel vei găsi adevărata pace și mulțumire.

Meditează: Factorii determinanți ai comportamentului tău sunt exteriori sau ești motivat de principii solide și profunde, interioare? Cine ești atunci când nu te vede nimeni? Diferitele circumstanțele te fac să acționezi diferit sau ești același indiferent de situații?

Aplică: Stăpânirea de sine este o calitate pe care Dumnezeu dorește să ți-o dezvolți. Una din căile prin care poți să înveți autocontrolul este postul. Acesta te ajută să îți disciplinezi trupul și mintea, învățând să spui „nu” poftelor și impulsurilor. Practicând postul regulat, îți vei dezvolta voința și capacitatea de a te concentra asupra lucrurilor spirituale. Începe cu perioade scurte de post și crește treptat durata pe măsură ce te obișnuiești. Asigură-te că te rogi și meditezi asupra Cuvântului lui Dumnezeu în timpul postului, căutând călăuzirea Sa. Astfel, postul nu doar că îți va întări autocontrolul, dar îți va aduce și o comuniune mai profundă cu Dumnezeu.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!