Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Tăria și frumusețea de caracter

„Voi fi ca roua pentru Israel; el va înflori ca și crinul și va da rădăcini ca arborele Libanului. Ramurile lui se vor întinde; măreția lui va fi ca a măslinului și miresmele lui ca ale Libanului.”

Osea 14:5-6 VBT

„Rămâne ca voi, tineri și tinere, să hotărâți dacă veți deveni demni de încredere și credincioși, pregătiți și hotărâți să luați o poziție pentru ce este drept în orice circumstanță. Vreți să vă formați obiceiuri corecte? Atunci, căutați compania acelora cu un moral sănătos și ale căror aspirații vizează ceea ce este bine. Prețiosul timp de probă este oferit pentru a vă putea îndepărta orice defect din caracter și asta trebuie să urmăriți nu numai pentru a obține viața veșnică, ci și pentru a putea fi de folos în această viață. Un caracter bun este un capital mai de preț decât aurul și argintul. El nu este atins de panică sau de eșecuri și, atunci când posesiunile pământești vor fi spulberate, el va aduce beneficii mari. Integritatea, fermitatea și perseverența sunt calități pe care toți trebuie să caute să le cultive cu seriozitate; ele îl îmbracă pe posesorul lor cu o putere irezistibilă – o putere ce-l face tare în a face binele, tare în a rezista răului, tare în a suporta adversitatea.

Dragostea de adevăr și simțul responsabilității de a-L slăvi pe Dumnezeu sunt cele mai puternice stimulente pentru cultivarea intelectului. Cu această motivație pentru acțiune, copilul nu poate fi un ușuratic. El va fi întotdeauna serios, învățând ca unul conștient că ochiul lui Dumnezeu veghează și că cerul întreg este angajat în educarea lui. El va deveni bine intenționat, generos, bun, curtenitor, eficient, asemenea lui Hristos. Inima și mintea lui vor lucra în armonie cu voința lui Dumnezeu.

Tinerii care sunt în armonie cu Hristos își vor alege tovarăși care să-i ajute să facă binele și vor evita societatea acelora care nu-i ajută în dezvoltarea unor principii corecte și scopuri nobile. Pretutindeni se găsesc tineri a căror minte este modelată într-o formă inferioară. Când vin în contact cu această categorie, cei care s-au poziționat fără rezervă de partea lui Hristos, vor sta fermi pentru ceea ce rațiunea și conștiința le spune că este drept.” (Sfaturi pentru părinți, educatori și elevi, p. 225-226).

Apel: Ai fost creat de Dumnezeu pentru a înflori și a reflecta caracterul Său în această lume. Îndreaptă-ți inima și mintea spre Hristos, lăsându-L să te modeleze și să te transforme. Alege să trăiești pentru gloria lui Dumnezeu și să fii o lumină în mijlocul întunericului, fiind mereu conștient de faptul că ochiul Său veghează asupra ta și că cerul întreg este angajat în educarea ta.

Meditează: Ce obiceiuri corecte te pot ajuta să îți dezvolți un caracter puternic și frumos? În ce moduri te influențează prietenii cu care te asociezi? Cum îți poți alege prietenii astfel încât să te sprijine în dezvoltarea principiilor corecte și a scopurilor nobile?

Aplică: Fii hotărât să îți formezi un caracter puternic și frumos, ancorat în valorile și principiile creștine. Caută să dezvolți integritatea, fermitatea și perseverența, cultivând astfel o viață plină de semnificație și utilitate. Alege-ți cu grijă tovarășii de drum, asigurându-te că influențele din jurul tău te sprijină în a face binele și în a urma voia lui Dumnezeu. Amintește-ți că dezvoltarea unui caracter nobil este mai prețioasă decât orice posesiune materială și te va ajuta să înflorești în toate aspectele vieții tale.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!