Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Iisus te va proteja în timpul de strâmtorare

„Căci în ziua necazului El mă va ascunde în adăpostul Său, El mă va adăposti în locurile tainice ale cortului Său; El mă va înălța pe o stâncă.”

Psalmii 27:5 VBT

„Domnul mi-a arătat în mod repetat că este contrar Bibliei să ne facem provizii pentru asigurarea nevoilor noastre vremelnice în timpul strâmtorării. Am văzut că, dacă sfinții ar avea hrană depozitată de ei sau pe câmp, în timpul de strâmtorare, când sabia, foametea și boala cutreieră țara, acestea le vor fi luate de mâini violente și străinii vor culege roadele din câmpurile lor. Atunci va fi timpul să ne încredem cu totul în Dumnezeu, și El ne va sprijini. Am văzut că ne vor fi asigurate pâinea și apa în acel timp și că nu vom duce lipsă și nu vom flămânzi; căci Dumnezeu poate să ne întindă o masă în pustie. Dacă va fi nevoie, va trimite corbi să ne hrănească, așa cum a făcut-o pentru a-l hrăni pe Ilie, sau va face să plouă cu mană din cer, așa cum a făcut-o pentru israeliți.

Casele și pământurile nu le vor fi de niciun folos sfinților în timpul de strâmtorare, căci ei vor fi nevoiți să fugă atunci din fața mulțimilor înfuriate, iar în vremea aceea nu mai pot dispune de averile lor pentru înaintarea cauzei adevărului prezent. Mi-a fost arătat că este voia lui Dumnezeu ca sfinții să se dezlipească, înainte de sosirea timpului de strâmtorare, de orice lucru care i-ar împovăra și să facă un legământ cu Dumnezeu prin sacrificiu.” (Scrieri Timpurii, p. 56).

„Rugăciunea mișcă brațul Celui Atotputernic. El, care face stelele să meargă în ordine pe bolta cerului, al cărui glas controlează valurile adâncimilor de ape, același Creator infinit va lucra în favoarea poporului Său, dacă Îl cheamă în credință.

El va ține în frâu forțele întunericului până când avertizarea este dată lumii și toți cei ce o vor asculta vor fi pregătiți pentru luptă.” (Mărturii, vol. 5, p. 453).

Apel: Domnul Isus a spus că nu este nevoie să ne îngrijorăm pentru ce vom bea, sau ce vom mânca, sau cu ce ne vom îmbrăca, căci El însuși îngrijește de nevoile noastre zilnice. Ești și tu tentat să te îngrijorezi cu privire la lucrurile vremelnice? Amintește-ți promisiunea lui Dumnezeu că El te va ascunde în adăpostul Său și te va ocroti astfel încât pâinea și apa nu-ți vor lipsi. Cu atât mai mult în timpul de strâmtorare care va veni avem asigurarea că El ne va purta de grijă. „Ajunge zilei necazul ei.”

Meditează: Teama și îngrijorarea sunt armele vrăjmașului pentru a doborî sufletul tău. Care crezi că este soluția lui Dumnezeu la aceste provocări cu care te confrunți uneori? Cum te vor ajuta aceste soluții să faci față timpului de strâmtorare ce va veni peste copiii lui Dumnezeu?

Aplică: Scrie pe o foaie de hârtie versete biblice precum cel de astăzi și propune-ți să înveți cât mai multe promisiuni ale lui Dumnezeu. În felul acesta,  mintea ta va fi ancorată cu încredere în puterea nemărginită a lui Dumnezeu, și nu va fi preocupată de problemele cu care te confrunți. Învață încă de acum să-ți pui nădejdea în Dumnezeu și nu uita că nu-l poți obosi niciodată pe Dumnezeu prin rugăciunile tale.