Categories: Sănătate Tags:

Uimitorul sistem imunitar

Uimitorul sistem imunitar dovedește înțelepciunea și grija Creatorului față de noi. Corpul dumneavoastră a fost proiectat de Creator astfel încât să se poată apăra singur împotriva invadatorilor, inclusiv paraziţi, substanţe chimice etc. Capacitatea de se apăra şi împotrivi agresiunilor poartă numele de imunitate. În lipsa sistemului imunitar, omul nu ar putea trăi pe această planetă.

Sistemul imunitar este atât de ingenios conceput, încât, dacă acesta ar fi într-o stare perfectă de funcţionare, ar putea să se împotrivească oricărui tip de agresiune. Specialiştii cred că chiar şi viruşi foarte puternici, pot fi anihilaţi de un sistem imunitar perfect sănătos, vigilent.

Doar o singură picătură de sânge conţine cca 450.000 de globule albe. Faptul că oamenii sunt atât de bolnavi în timpul acesta este o dovadă că am ajuns, prin stilul de viaţă eronat pe care l-am adoptat, la culmea abuzurilor asupra propriului organism; cu alte cuvinte, ne sinucidem.

De fiecare dată când strănuţi, tuşeşti, vomiţi, te zgârii sau faci o inflamaţie, o spuzeală, un coş, un deranjament la stomac, un guturai, diaree sau febră – toate acestea arată că sistemul tău imunitar este în acţiune. Organismul tău încearcă să se descotorosească de microbi.

Imaginează-ţi pentru o clipă că agenţii patogeni (microbi, viruşi, bacterii etc.) alunecă dincolo de apărarea naturală a pielii şi acizilor din stomac şi invadează organismul. În 20 de minute aceşti invadatori îşi pot dubla numărul. O infecţie care începe cu doar o bacterie se poate multiplica la 1 miliard după 9 ore şi 20 de minute.

Totuşi, organismul uman nu aşteaptă până când este invadat, ca să se pregătească. Are deja celule luptătoare, pregătite, fiecare celulă având de făcut o slujbă specială. Ele recunosc inamicii specifici şi coordonează bătălia folosind „limbajul” lor de comunicare chimică. Spre deosebire de orice alt sistem de apărare, ele se pot reproduce în milioane, în câteva ore.

Sistemul imunitar a fost proiectat să reacţioneze nu numai la substanţele nepoftite din exterior cum sunt virusurile, bacteriile dăunătoare, agenţii patogeni şi alergenii alimentari, ci şi la celulele care nu se comportă normal, cum ar fi celulele canceroase.

Sistemul imunitar are capacitatea de a recunoaşte fiecare celulă proprie organismului şi a o distinge de cele străine (cât timp este sănătos şi nu este confuz).

Celula T Killer

Sistemul dumneavoastră imunitar are o memorie extraordinară (recunoaşte şi identifică invadatori cu care a mai avut de-a face), are capacitate proprie de gândire, poate înţelege anumite fenomene şi poate concepe strategii şi sisteme de apărare unice, proprii, complexe, împotriva invadatorilor şi toxinelor. Trupele specializate de intervenţie se „antrenează” pentru a fi gata atunci când organismul este supus unei noi invazii.

Sistemul imunitar şi sistemul limfatic colaborează pentru a funcţiona ca un singur sistem. Sistemul imunitar şi limfatic acţionează asemenea forţei poliţieneşti şi departamentului de salubritate, reunite într-o singură structură. Sistemul limfatic colectează gunoiul din fiecare casă (celulă); bineînţeles, „gunoiul” este diferit, în funcţie de stilul de viaţă al fiecărei case (celule). Reţineţi: chiar şi alimentele care devin nocive după ce au fost ingerate declanşează o reacţie imunitară şi limfatică. Mai mult, numeroase alimente pe care oamenii le consumă zilnic supraîncarcă şi colmatează sistemul limfatic.

Sistemul imunitar se debarasează de invadatorii nepoftiţi pe două căi, prin fagocitoză şi prin inflamaţie. Inflamaţia poate fi locală (la nivel celular) sau de sistem (generalizată).

Celulele imunitare din organism se numesc globule albe şi sunt mai multe tipuri. Ele sunt produse de măduva osoasă. Aceste celule sunt transmise mai departe către sistemul limfatic pentru a se matura. Ţesuturile limfatice, inclusiv splina, timusul, ganglionii limfatici, sunt responsabile de dezvoltarea, maturarea şi activarea globulelor albe. Şi ficatul are un rol în susţinerea imunităţii: celulele Kuppfer dezarmează bacteriile, ciupercile şi toxinele.

Programul New Start

Marea problemă a oamenilor din timpul nostru constă în faptul că, prin stilul de viaţă, îşi suprimă propria armată de apărare, rămânând descoperiţi în faţa invadatorilor şi paraziţilor. Cea mai bună direcţie de acţiune împotriva bolilor sau a stărilor de slăbiciune este acea de a vă fortifica organismul şi celulele. Curăţiţi-vă organismul de toate substanţele chimice, toxinele, puroiul, depunerile de mucus şi paraziţi dăunători! Întăriţi sistemul imunitar, alegând un stil de viaţă sănătos!