Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

El ne va face să umblăm în statutele Lui

„Și voi pune duhul Meu în voi și vă voi face să umblați în statutele Mele și voi veți păzi judecățile Mele și le veți împlini.”

Ezechiel 36:27 BTF

„În inima care a fost curățită, totul este schimbat. Transformarea caracterului este mărturia pentru lume a locuirii lăuntrice a lui Hristos. Duhul lui Dumnezeu produce o viață nouă în suflet, aducând gândurile și dorințele în ascultare de voia lui Hristos, iar omul lăuntric este reînnoit după chipul lui Dumnezeu. Bărbați și femei slabi și supuși greșelilor arată lumii că puterea răscumpărătoare a harului poate face ca un caracter defectuos să devină armonios și de o rodnicie îmbelșugată.

Inima care primește Cuvântul lui Dumnezeu nu este ca un lac care dispare, și nici ca o fântână crăpată care își pierde comoara. Ea este ca un torent de munte hrănit de izvoare ce nu seacă, ale cărui ape reci și sclipitoare sar din stâncă în stâncă, înviorând pe cei obosiți, pe cei însetați, pe cei împovărați. Ea este ca un râu ce curge mereu și, pe măsură ce înaintează, devine tot mai adânc și mai larg, până când apele lui dătătoare de viață se răspândesc peste tot pământul. Torentul care curge pe calea lui cântând, lasă în urmă darul lui de verdeață și de rodnicie. Iarba de pe malurile lui este de un verde viu, copacii au un frunziș mai bogat, florile sunt din belșug. Când pământul este uscat și pârjolit de căldura sufocantă a verii, un contur de verdeață arată cursul râului.

Așa stau lucrurile și cu adevăratul copil al lui Dumnezeu. Religia lui Hristos se dă pe față ca un principiu însuflețitor și pătrunzător, ca o putere spirituală vie, lucrătoare. Când inima se deschide influenței cerești a adevărului și a dragostei, aceste principii se vor revărsa ca niște izvoare din pustie, făcând să apară rodnicie acolo unde acum este uscăciune și sărăcie.” (Profeți și regi, p. 233-234)

Apel: Transformarea remarcabilă a unei vieți, de la întunericul adânc al pierzării la strălucirea unei vieți nobile, este cea mai puternică mărturie în favoarea puterii Evangheliei și a adevărurilor neclintite ale Cuvântului lui Dumnezeu. Dacă te afli în mijlocul mlaștinii păcatului și disperării, amintește-ți de chemarea Mântuitorului: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea.” Atunci când alegi să crezi în El, inima ta va fi umplută de izvoarele nesecate ale Duhului Său. Aceste izvoare vor da naștere unor roade bogate de dragoste pentru cei din jurul tău.

Meditează: Care este singura cale prin care omul poate fi făcut să împlinească poruncile lui Dumnezeu și să umble în căile Sale? Cum te ajută imaginea unui râu nesecat de munte ce se prăvălește peste stânci și dă pământului viață să înțelegi mai bine lucrarea pe care Dumnezeu vrea să o facă în viața ta?

Aplică: Astăzi, ia-ți timp pentru a contempla minunile naturii din creația lui Dumnezeu. Fii atent la diversitatea florilor, plantelor și copacilor din jurul tău. Dacă ai ocazia să faci o plimbare pe malul unui râu sau într-un parc, lasă-te captivat de frumusețea vieții care înflorește în mijlocul naturii, reflectând asupra puterii creatoare a lui Dumnezeu. În timp ce te bucuri de acest spectacol al primăverii, amintește-ți că, la fel cum natura se înnoiește și înflorește în fiecare an, și viața ta poate să cunoască o transformare minunată atunci când îți încredințezi ființa și destinul în mâinile lui Dumnezeu, lăsându-L să lucreze în tine și să aducă roada iubirii, a păcii și bucuriei în fiecare aspect al vieții tale.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!