Categories: Cu Dumnezeu în zori Tags:

Viața transformată aduce rod

„Fiind umpluți cu roadele dreptății, care sunt prin Isus Cristos, pentru gloria și lauda lui Dumnezeu.”

Filipeni 1:11 BTF

„Planta nu încolțește, nu crește și nici nu aduce roadă pentru sine, ci «ca să dea sămânță semănătorului, și pâine celui ce mănâncă» (Isaia 55:10). Tot astfel, niciun om nu trebuie să trăiască pentru sine. Creștinul trebuie să fie în lume ca un reprezentant al lui Hristos, pentru mântuirea altor suflete.

Nu poate exista creștere sau rodire în viața celui care se concentrează pe sine. Dacă l-ați acceptat pe Hristos ca Mântuitor personal, atunci trebuie să vă uitați pe voi înșivă și să vă străduiți a fi de ajutor altora. Vorbiți despre iubirea Domnului Hristos, povestiți despre bunătatea Lui. Îndepliniți orice datorie care este demnă. Purtați în inimile voastre poverile sufletelor și, prin orice mijloace care vă sunt la îndemână, căutați să salvați pe cei pierduți. Primind Duhul lui Hristos – duhul iubirii neegoiste și al lucrării pentru alții – veți crește și veți aduce roade. Roadele Duhului se vor coace atunci în caracterul vostru. Credința voastră va crește, convingerile se vor adânci, iar iubirea voastră va fi făcută desăvârșită. Atunci veți reflecta din ce în ce mai mult chipul lui Hristos în tot ceea ce este curat, nobil și plăcut.” (Parabolele Domnului Hristos, p. 67).

„E planul Lui ca, aducându-i zilnic pe servii Săi în conformitate cu chipul lui Hristos și făcându-i părtași de natura divină, să-i facă să aducă rod îmbelșugat. El dorește ca poporul Său, printr-o experiență reală a adevărului evangheliei, să devină misionari sinceri, puternici, vrednici de încredere, practici. El ar vrea ca ei să aducă rezultate mult mai valoroase, mai sfinte și mai precise decât s-au dat pe față până în zilele noastre.” (Mărturii, vol. 8, p. 186).

Apel: Reflectează asupra chemării tale de a trăi o viață plină de roadele neprihănirii, pentru gloria și lauda lui Dumnezeu. Ești chemat să nu trăiești doar pentru tine însuți, ci să fii un reprezentant al lui Hristos, lucrând pentru mântuirea altor suflete. Prin Duhul lui Hristos, iubirea și devotamentul tău față de ceilalți vor aduce roade spirituale abundente.

Meditează: În ce moduri pot să manifest dragostea și bunătatea lui Hristos în viața mea de zi cu zi? Cum pot să îmi folosesc darurile și talentele pentru a ajuta și încuraja pe ceilalți? Care sunt piedicile care mă împiedică să trăiesc pentru alții și cum pot să le depășesc?

Aplică: Pentru a aduce roade duhovnicești în viața ta, începe prin a te concentra pe nevoile și bunăstarea celor din jurul tău. Caută ocazii de a vorbi despre dragostea și bunătatea lui Hristos și de a îndeplini orice datorie care este demnă și necesară. Pune în practică spiritul iubirii neegoiste al lui Hristos, purtând în inima ta poverile sufletelor și căutând să-i salvezi pe cei pierduți. Prin aceste acțiuni, vei reflecta tot mai mult chipul lui Hristos și vei aduce roadele Duhului în caracterul tău.

Librăria este închisă sâmbăta, de la apus la apus. Reveniți mai târziu!